Filme de Oscar şi Palme D’Or la Cinema Ateneu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/04/2018

După Sărbătorile Pascale, cinefilii ieşeni sunt invitaţi să revină la Cinema Ateneu, pentru a viziona două producţii de succes.

Miercuri, 11 aprilie, de la ora 20.00 este programat filmul „Eu, Tonya” (I, Tonya), cu Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney în distribuţie. Filmul spune povestea patinatoarei Tonya Harding și este totodată unul dintre cele mai lăudate filme ale anului 2018, cu un Premiu Oscar, un Glob de Aur și un premiu BAFTA, toate pentru pentru cea mai bună actriță în rol secundar (Allison Janney), alte două nominalizări la premiile Oscar 2018, două la Globurile de Aur și patru la Premiile BAFTA 2018. În film joacă și actorul român Sebastian Stan. Acesta îl interpretează pe Jeff Gillooly, omul cu care este căsătorită patinatoarea Tonya. Numele campioanei naţionale a Statelor Unite ale Americii, de două ori laureată la Jocurile Olimpice a ajuns în presa internaţională din cauza unui scandal imens de la Olimpiada din 1994. În acel moment, oponenta sa directă a fost atacată şi rănită în timpul unui antrenament. S-a dovedit apoi că agresorul fusese anganjat de soţul patinatoarei, Tonya fiind apoi eliminată din competiţie.

Margot Robbie (rol principal) a mărturisit că mult timp nu a știut că povestea pe care urma să o joace este una reală și spunea chiar că a fost impresionată de creativitatea de care au dat dovadă cei care au scris scenariul.

Un film dramatic marca Andrey Zvyagintsev

 

Tot miercuri, 11 aprilie, de la ora 22.00, este programată proiecţia filmului  „Fără iubire” (Nelyubov), în regia lui Andrey Zvyagintsev. „Fără iubire” a obținut Premiul juriului la Cannes 2017 și a fost nominalizat pentru Palme d’Or. Anul acesta, filmul a fost propunerea Rusiei la premiile Oscar și Globul de Aur, unde a fost nominalizat pentru pentru Cel mai bun film străin. Filmul prezintă drama unei familii dezbinate. Boris (Alexei Rozin) și Zhenya (Maryana Spivak) sunt în plin proces de divorț și tot timpul se ceartă. Singurul lucru pe care îl mai au de împărțit este apartamentul pe care încearcă să îl vândă, ca să își poată continua viața separat. În tot acest proces ei uită de Alyosha (Matvey Novikov), fiul lor de 12 ani, care dispare fără urmă. În ciuda acestui fapt, Boris și Zhenya se ceartă mai tare și sunt tot mai lipsiți de iubire.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*