Fii fotograf de Iaşi – Concurs municipal de fotografie pentru elevi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/04/2016

Primăria Municipiului Iași în parteneriat cu Asociația FotoIași și Yellow Store organizează prima ediție a Concursului Municipal de Fotografie pentru Elevi ”Fii Fotograf de Iași”.

Concursul se adresează elevilor din ciclul gimnazial și liceal din Municipiul Iași și își propune promovarea fotografiei ca artă în rândurile tinerilor iubitori de imagine, instruirea celor mai talentați dintre ei în mânuirea aparatului de fotografiat, a programelor de editare cât și în noțiunile legate de compoziția imaginii, în alegerea și păstrarea celor mai reușite fotografii, în așa fel încât aceștia să poată deveni ”Martori activi ai timpului pe care-l trăiesc”.

Regulamentul Concursului Municipal de Fotografie

pentru Elevi ”Fii Fotograf de Iași” – ediția I, 2016

 

  1. Concursul se desfășoară pe 3 secțiuni, respectiv Portret, Reportaj, Peisaj Citadin.
  2.  În perioada 11 aprilie – 2 mai 2016 participanții (elevi din școlile și liceele din Municipiul Iași) vor încărca imaginile proprii pe platforma digitală de la adresa: http://fotoiasi.net/concurs/index.php, urmând pașii din sait (respectiv crearea unui cont și apoi încărcarea câte unei singure imagini personale pentru fiecare secțiune – Portret, Reportaj, Peisaj Citadin – în format Jpeg și la dimensiunea maximă de 2000 pixeli pe latura mare. Se admit doar imagini realizate cu un aparat de fotografiat (DSLR, Compact, Mirrorless) și care au fost făcute de către concurentul care le încarcă pe sait. (După jurizare, pentru realizarea expoziției, câștigătorii vor pune la dispoziția organizatorilor imaginile originale, la dimensiunea maximă realizată de aparatul de fotografiat).
  3. În perioada 3 – 14 mai 2016 se va organiza un vot on-line pentru stabilireaPremiului Publicului.
  4. 14 mai 2016 – jurizarea imaginilor participante la Concursul Municipal de Fotografie pentru Elevi ”Fii Fotograf de Iași” – ediția I, 2016 de către un selector unic, respectiv artistul fotograf Vasile Dorolți.
  5. 16 mai 2016, ora 18.oo – ”Seară de Fotografie la Palatul Roznovanu”, cu participarea oficialităților din Primăria Municipiului Iași, a artistului fotograf Vasile Dorolți și a tinerilor participanți la Concursul Municipal de Fotografie pentru Elevi ”Fii Fotograf de Iași” – ediția I, 2016anunțarea rezultatelor și premierea câștigătorilor. Se vor acorda premii (I, II și III la fiecare categorie, 5 mențiuni, 2 premii speciale, constând în aparatură foto, medii de stocare, vaucere și cadouri Yellow Store, precum și albume de fotografie pentru primii 50 de participanți votați de public) în valoare totală de 15.000 lei.
  6. 21 mai 2016, ora 18.oo – Iulius Mall Iași (etajul II, zona Librăria Cărturești) – vernisajul expoziției cu cele mai bune fotografii primite la Concursul Municipal de Fotografie pentru Elevi ”Fii Fotograf de Iași” – ediția I, 2016.
  7. 18 – 23 iulie 2016 – Workshop de Fotografie ”Sunt Fotograf de Iași”susținut de către artistul fotograf Ozolin Dușa în Iași, la care vor participa premianții (locurile I, II și III, mențiunile și premiile speciale) Concursului Municipal de Fotografie pentru Elevi ”Fii Fotograf de Iași” – ediția I, 2016. Se va discuta despre echipamentul fotografic și punerea lui în slujba realizării de fotografii reușite, genurile fotografice, compoziția în fotografie, editare primară de imagine, se va ieși la fotografiat în diverse locații din Iași și împrejurimi, se vor face discuții pe imaginile realizate și se va organiza o expoziție cu fotografiile făcute pe perioada acestui Workshop.
  8. 1 august 2016, ora 18.oo – Iulius Mall Iași (etajul II, zona Librăria Cărturești) – Vernisajul expoziției de fotografie ”Sunt Fotograf de Iași”realizată cu cele mai bune imagini făcute în cadrul Workshopului.
  9. 15 august 2016, ora 18.oo – ”Seară de Fotografie la Palatul Roznovanu” cu participarea elevilor din Proiectul ”Fii Fotograf de Iași”,lansarea Catalogului cu lucrările premiate la Concursul Municipal de Fotografie pentru Elevi ”Fii Fotograf de Iași” – ediția I, 2016, cât și cu cele expuse după organizarea Workshopului ”Sunt Fotograf de Iași”.

 

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*