FIE 2016: concert de excepţie al Filarmonicii “Moldova” din Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 26/05/2016

Concertele la superlativ din cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE) vor continua în această seară cu un spectacol extraordinar al artiştilor ieşeni. Astfel, începând cu ora 20:00, în Atrium – Palas Mall, va avea loc un concert vocal simfonic susţinut de către Orchestra Simfonică şi Corul Academic ale Filarmonicii „Moldova” Iaşi. Dirijor va fi Constantin Adrian Grigore, iar dirijorul corului Doru Morariu. Invitatele speciale vor fi soprana Elena Moşuc şi violonista Mălina Ciobanu. „Mulţumesc Filarmonicii pentru că este un adevărat sprijin şi avem un parteneriat reciproc şi consider că ar trebuie să fie constant. Este un parteneriat care aduce Iaşului valoarea şi plusvaloare. Ştiu că pe lângă multa muncă depusă, Filarmonica este şi în suferinţă din cauza lipsei unui sediu propice. Voi face tot posibilul pentru ca această instituţie culturală foarte importantă la nivel naţional să poată concerta într-o clădire adecvată”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

Directorul celei mai bune Filarmonici din ţară, Bujor Prelipcean, a invitat ieşenii în număr cât mai mare la concertul de diseară. „Mulţumesc domnului primar pentru că s-a zbătut şi se zbate pentru a avea un sediu. Sper să devină realitate cât mai curând pentru că publicul ieşean merită acest lucru. Suntem fericiţi că acest minunat festival merge mai departe, chiar dacă natura a fost potrivnică în aceste zile. Îi asigur pe ieşeni că spectacolul din această seară va fi unul deosebit”, a afirmat Bujor Prelipcean.

Spectacolul va fi precedat de un spectacol muzical susţinut de două coruri ale Palatului Copiilor Iaşi, eveniment care va avea loc începând cu ora 19.00, în Piaţa Palatului.

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*