FEstudIS, singura sesiune așteptată

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/04/2015

În perioada 5 – 17 mai va avea loc a XV-a ediţie a festivalului studenţesc FEstudIS organizat de Casa de Cultură a Studenților Iași, în parteneriat cu organizațiile studențești. Acest festival, încă din 2001, a fost un prilej de a sărbători studenţia şi de a uni asociaţiile studenţeşti. FEstudIS uneşte studenţii atât la distracţii, cât şi la competiţii. Acest eveniment se adresează studenţilor din Iaşi lansându-le provocarea să participe la activităţile organizate de ONG-urile şi ligile studenţeşti.
Teatru şi film
În acest an, festivalul va începe cu Concertul Tribut Michael Jackson care va avea loc pe data de 5 mai, ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor. Următorul eveniment, unul tradițional pentru FEstudIS, este Parada Organizațiilor Studenţeşti, ce va avea loc pe data de 6 mai, începând cu ora 18:00, care se va încheia în fața Casei de Cultură a Studenților, cu un concert marca Susține Artiștii Ieșeni, de la ora 20:00. Tot pe 6 mai, la Casa de Cultură a Studenților, va avea loc Târgul de joburi “Zilele Carierei” în intervalul orar 10:00 – 14:00.

Următorul eveniment din programul FEstudIS îl reprezintă Serile Filmului Românesc, eveniment ce va avea loc în perioada 6 – 10 mai. Pe 6 mai, de asemenea, la Casa de Cultură a Studenților, va începe o serie de spectacole de teatru ce se vor desfăşura până pe data de 12 mai, spectacole ce vor avea loc în sala Ludic, în fiecare seară începând cu orele 20:00.

Concursuri

În perioada 7 – 13 mai, ONG-urile studenţeşti îşi vor arăta abilităţile sportive în cadrul concursului Universitariada. Vor avea loc competiţii de fotbal, handbal, tenis de masă, volei, street-ball, table, şah şi badminton.

Pe 10 mai, la Stadionul “Emil Alexandrescu”, începând cu ora 11:00, va avea loc un maraton pentru strângerea de fonduri. Pentru mai multe informaţii despre acest proiect:  www.crospentruscoli.ro. Următorul eveniment, „Dragoste în cele patru anotimpuri” , va avea loc pe data de 11 mai, la Casa de Cultură a Studenților, începând cu ora 19:00.

Pe 12 mai va avea loc concursul de Miss şi Mister. Şi în acest an, creativitatea şi originalitatea concurenţilor vor fi puse la încercare. Pe data de 13 mai, este Gala Laureaţilor “Gaudeamus”. De asemenea, pe 14 mai, la Casa de Cultură a Studenţilor, începând cu ora 19:00, va avea loc o seară de dans și muzică unde vor evolua trupele de dans care activează în cadrul CCS Iași.

Perioada 15 – 17 mai este dedicată Manifestărilor Educaţionale. ONG-urile din Iaşi vor prezenta propriile proiecte şi evenimente. În Parcul Tineretului vor avea loc în fiecare seară evenimente ca: Workshop de dans, Studenții au Talent, Susține Artiștii Ieșeni.

Pentru mai multe detalii, accesați www.festudis.ro.

 

Comments

comments

Categoria: educatie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*