Festivitate specială, duminică în Copou: “Ziua Familiei”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/05/2013

Aflată la cea de-a XI-a ediţie, Ziua Familiei va fi sărbătorită şi anul acesta la Iaşi. Duminică, 19 mai 2013, începând cu ora 10.00, în Parcul Expoziţiei sunt aşteptate 370 de familii.

Premii atractive şi invitaţi de suflet

Primăria Iaşi, prin Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor, aşteaptă invitaţii pe aleea centrală din Parcul Expoziţiei, începând cu ora 09:30 la o festivitate specială oficializată de Gheorghe Nichita, primarul Iaşului. Începând cu ora 10:30, cuplurile vor asista la un recital susţinut de cunoscutul solist Ştefan Pintilie, urmat la ora 11:00 de discursul edilului şef. La 11:20 va începe festivitatea de premiere cu câte 500 de lei a celor 75 de familii care au 50 de ani de căsătorie neîntreruptă, domiciliul stabil şi nu au mai beneficiat în trecut de acest premiu. Surpriza pregătită în acest an de către municipalitate constă într-o tombolă al cărui mare premiu constă într-un sejur de 5 zile la Pensiunea Vânătorul din Durău, unde perechea câştigătoare va beneficia de servicii integrale de cazare, transport şi masă. De asemenea, vor fi acordate alte trei premii, constând în trei cine romantice la trei restaurante diferite din oraş. În intervalul orar 12:00 – 13:00, binecunoscutul interpret moldovean Ion Suruceanu va susţine un concert, iar de la ora 13:00 vârstnicii sunt invitaţi la un bufet cu mici, frigărui, fructe, bere şi apă plată.

Sărbătorită internaţional

La 23 septembrie 1993, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat Rezoluţia nr. 47/237 prin care ziua de 15 mai s-a declarat “Ziua Internaţională a familiei”. În anul 1994, Guvernul României a decis marcarea acestui eveniment internaţional prin sărbătorirea la 15 mai a „Zilei Familiei Române”. 

În data de 7 mai 2003, pentru a marca acest eveniment, Consiliul Local Iaşi a adoptat o hotărâre privind acordarea, într-un cadru festiv, a unei diplome de onoare şi a unui premiu în valoare de 300 lei fiecărei familii din Iaşi care a împlinit 50 de ani de căsnicie, fondurile necesare fiind alocate de la bugetul local. La iniţiativa primarului Gheorghe Nichita, începând cu luna mai 2009, premiul acordat familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie s-a majorat de la 300 la 500 lei net. Premiul se acordă o singură dată familiilor care au 50 de ani de căsătorie neîntreruptă, au domiciliul stabil şi nu au mai beneficiat în trecut de acest premiu.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*