Festivalul “La Vie” așteaptă peste 10.000 de participanți

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/09/2017

Producătorul de vin GRAMMA este gazda Festivalului La Vie organizat de Oddity Events la Iași, în comuna Bârnova. Evenimentul are loc în perioada 8 – 10 septembrie, pe terenul de lângă cramă și este o serbare a vinului, a gastronomiei și a artelor libere. În cele trei zile cât va dura festivalul sunt așteptați peste 10.000 de iubitori de vin, participanți și expozanți în egală măsură.

„Suntem extrem de bucuroși să fim parteneri ai Festivalului La Vie. Este al doilea an când ne implicăm și ne așteptăm ca și această ediție să fie una reușită. Ne dorim să susținem comunitatea locală de producători și să încurajăm consumul de produse autohtone, de calitate. E un trend acesta, tot mai vizibil și în străinătate. Participanții află povestea noastră, dar și pe cea a celorlalți producători locali și astfel ne putem bucura de ce producem aici, la noi. Îmi amintesc că anul trecut, după festival, am început să primim foarte multe solicitări de la restaurantele din Iași și în general din zona Moldovei. Este un semn clar că cei care au avut ocazia să guste vinurile noastre le-au căutat apoi și în piața HoReCa.”, a declarat Marian Olteanu, manager GRAMMA.

Muzică şi degustări de calitate

Cei prezenți la eveniment vor asculta muzică live și vor fi invitați la o serie de activități speciale precum plimbări în vie, tururi ghidate, degustări direct din cramă, sesiuni de gătit pentru adulți și pentru copii, spectacole de păpuși sau yoga în aer liber. La eveniment vor fi prezenți și târgoveți, artizani, artiști și producători locali. Pe scena din vie vor concerta 13 artiști și 6 DJ’s, care abordează genuri muzicale diferite precum blues, jazz sau reggae. Trupele invitate sunt El Negro, Westroot, Straight from the Bottle, Fanfara Transilvania, Maria Răducanu, Nightlosers, Marcian Petrescu și Trenul de Noapte, Soul Serenade, Trupa Spam, Canaf și Fine it’s Pink. Această ediție a evenimentului va avea și o componentă socială mult mai puternică. Astfel, 10% din totalul încasărilor provenite din vânzarea biletelor va fi donat către Fondul Științescu, proiect susținut de Fundația Comunitară, care își propune să susțină prin proiecte educaționale în știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică, copii şi tinerii cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*