Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus”, la a cincea ediţie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/03/2018

La Casa de Cultură a Studenților se desfăsoară în perioada 12 Martie – 3 Aprilie 2018, cea de-a cincea ediție a Festivalului Artei și Creației Studențești „Gaudeamus” , festival care își propune să valorifice potențialul artistic și creator al tinerilor ieșeni , prin implicarea acestora în crearea de momente artistice în diferite domenii precum: umor, dans, interpretare muzică live, interpretare solist muzică live, creare trupă muzică live, creație solist muzică live, expoziție, creație literară, grupuri vocale, teatru, film.

Organizațiile înscrise vor prezenta un program cultural – artistic, care să cuprindă maxim 10 momente și să se încadreze în maxim 120 de minute de spectacol, pe scena Salii Gaudeamus, urmând ca în functie de punctajul obtinut în urma jurizarii de către specialiștii din CCS Iași, și a participării studenților și profesorilor la spectacole, să se stabilească clasamentul final.

Regulamentul Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus“ a fost discutat și stabilit la întâlnirile cu studenții.

Festivalul se va desfășura în perioada martie – mai 2018, în Sala Gaudeamus, urmând ca spectacolul GALA LAUREAȚIOR GAUDEAMUS să aibă loc în cadrul FESTUDIS.

Anul acesta, în cadrul Festivalului Artei și Creației GAUDEAMUS sunt 11 alianțe, în cadrul căreia sunt implicate 30 de ONG-uri.

 

13 Martie, ora 20:00, sala „Aurel Luca“ – Teatrul Ludic – Spectacol de teatru „COINCIDENȚE“, regia Vera Nacu

Este un spectacol inventiv care a fost conceput pe baza a patru texte, cu patru scene, subiecte diferite, legate prin detalii care sugerează conincidențe mai mult sau mai puțin nefericite. Sunt implicați un număr de opt actori cu scopul de a aduc e zâmbete și de a ridica întrebări publicului spectator.

15 Martie 2018 – Parteneriat Civica

„Ceai împotriva corupției“, 15 martie, ora 17:30, un proiect în parteneriat cu Mișcarea Civică Inițiativa România vom organiza o seară în care vom viziona filmele premiate la concursul Once Upon a Time in Romania și vom discuta aplicat despre soluțiile pe care fiecare dintre noi le are la îndemână pentru a avea o comunitate onestă și reprezentanți publici integri.

 25 Martie 2018 – Concert Petran Music School

Concert acustic organizat de Petran Music Scool în care membrii clubului vor interpreta melodii cu instrumente acustice. Este un eveniment lunar care se desfășoară în ultima duminică a fiecărei luni. Are rolul de a îmbogății paleta de experiențe muzicale a tinerilor.

 27 Martie 2018 – Clubul  „Richard Oschanitzky“ – Atelier de Creație Muzicală vor fi invitați studenți, elevi care au creații muzicale în genuri pop, rock, jazz, blouse să își prezinte lucrările și să facă schimb de experiență. Se va discuta despre stiluri și practici de creație, compoțiție din genurile pop, rock, jazz, blouse.

 26 Martie – 1 Aprilie 2018 – UMOR’N’IAȘI

Festivalul de Satiră și Umor Studnțesc „UMOR’N’IAȘI un festival studențesc care promovează tinerii talentați și umorul de calitate. Până pe 15 martie, cei pasionați de umor se mai pot înscrie în cadrul concursului.

Ansamblul Folcloric „Doina Carpaților“ a înregistrat un număr de 150 de studenți înscriși la cursurile de dans popular, în sesiunea Februarie-Martie 2018. În sesiunea Octombrie-Noimenbrie s-au înscris 100 de studenți.

Ansamblul Folcloric „Doina Carpaților“ a participat pe 1 MARTIE la Festivalul Mărțițorul din localitatea Noua Suliță, regiunea Herta din Ucraina.

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*