Festival de Tango, trei zile şi trei nopţi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/11/2013

Pasionaţii de tango argentinian se reunesc la Iaşi. În perioada 8 – 10 noiembrie, festivalul românesc „Noches de Tango Feliz en Iaşi” va spune povestea dansului care a cucerit lumea. Şcoala de tango argentinian „Tango Feliz” aduce la Iaşi specialişti în ale dansului din toată ţara: Bacău, Piatra Neamţ, Constanţa, Bucureşti, Sibiu sau Cluj.

Ieşenii îi vor putea admira, în cele trei seri, pe dansatorii profesionişti: Andrei Baican şi Andreea Traşcu („Casa de Tango” Bucureşti), Lucian Stan şi Monica Sur („Lucian y Monica” Bucureşti), Horia Călin Pop şi Ioana Laşcu („Compania de Tango” Cluj-Napoca). Aceştia vor susţine reprezentaţii, cursuri de tango şi lecţii de tehnică pentru bărbaţi şi femei.

tangoUn dans despre încredere

Programul weekend-ului cuprinde 8 cursuri de tango, două lecţii de tehnică pentru femei, două lecţii de tehnică pentru bărbaţi şi trei Milongi cu reprezentaţii de tango. Pe scurt, trei zile şi trei nopţi în paşi de tango. Evenimentul are loc la Hotel Zimbru. Pentru programul evenimentului, taxa de participare şi înscrieri puteţi accesa pagina de facebook a evenimentului.

Tangoul argentinian s-a născut în jurul anilor 1880, în Buenos Aires, din nevoia de socializare a imigranţilor. Începând din 1950, dansul a stârnit curiozitatea europenilor, consacrându-se ca o veche şi mereu nouă formă de socializare. La Iaşi, şcoala de tango a fost înfiinţată acum patru ani de artistul ieşean Mirel Petru Grăjdeanu.

Comments

comments

Categoria: diverse,eveniment

Cuvinte cheie: , ,Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*