Fenomenul de inovare digitală „Innovation Labs 2018” ajunge la Iași în acest weekend

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/03/2018

AcceleratorulInnovation Labs 2018” invită tinerii pasionați de tehnologie și inovare digitală să își pună ideile în mișcare în Hackathoanele și programele de mentorat organizate în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara. Înscrierile sunt deschise studenților și tinerilor care își doresc să trăiască experiența dezvoltării unui produs tech alături de mentori de top, antreprenori și specialiști în ICT și business. Programul, care se desfășoară în perioada 3 martie- 21 mai 2018, este organizat de către Asociația Tech Lounge cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD Groupe Société Générale, Continental, OMV Petrom precum și The Romanian-American Foundation ca partener strategic.

„Innovation Labs 2018 urmărește șapte direcții de dezvoltare: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility. Tinerii pornesc de la o idee pe care o rafinează în cadrul programului de mentorat și o transformă treptat într-un prototip viabil și persuasiv, cu aplicații în piață. Noutatea ediției din acest an este verticala de fintech prin care vom căuta și vom aduce la viață idei ce vor modela viitorul industriei de banking și tehnologii financiare. O altă oportunitate introdusă în 2018 este direcția de Smart Mobility, pentru a energiza servicii digitale sau tehnologii inovative, născute din conectarea vehiculelor la internet, ce fac mobilitatea bunurilor sau persoanelor mai sigură, mai eficientă, mai inteligentă și mai accesibilă. Direcția Smart Cities aduce în prim plan tehnologii și idei ce revoluționează modul în care interacționăm cu infrastructura orașelor viitorului. Direcția de Retail experimentează tehnologii digitale disruptive pentru a îmbogăți experiențele clienților și a deschide noi direcții transformative în industria de vânzări.” arată organizatorii.

Structura acceleratorului„ Innovation Labs 2018”

„Innovation Labs” este structurat în trei etape: Hackathon, Boost Day și Demo Day.

Hackathon-ul inițial, de 24 de ore oferă tinerelor echipe șansa de a-și contura mai clar ideile, de a le susține în fața juriului și a publicului, de a obține feedback de la mentori din ecosistemul inovării digitale și de a-și consolida echipa. Cele mai bune echipe vor continua să își dezvolte produsele în cadrul programului de mentorat din martie până în mai, prin întâlniri săptămânale cu specialiști de top din industria ICT și din business. Împreună cu mentorii, tinerii își vor consolida și își vor testa prototipul inițial pentru a obține un produs funcțional și atractiv. Echipele își prezintă prototipurile finale pe 21 mai la Demo Day, în fața juriului, potențialilor investitori, parteneri și mass media. Demo Day aduce împreună oamenii ce creează, în startupuri proprii sau în companii de vârf, tehnologii captivate, deschizând conversații și oportunități. Evenimentul final al Innovation Labs deschide un nou început pentru echipele participante, prin șansa de a câștiga atenția unor finanțatori, parteneri și noi utilizatori.

Prezentarea proiectelor a avut deja loc în București (3-4 martie), urmând a fi organizat câte un „Hackaton” în Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara în perioada 10-11 martie.

Înscrierea la Hackathon se poate face accesând www.innovationlabs.ro/register. Participații la programul Innovation Labs vor avea acces la tehnologii cutting-edge oferite de către partenerii programului: www.innovationlabs.ro/tech.

„Innovation Labs este în Iași singurul program care are grijă ca ideea ta să se dezvolte și dincolo de entuziasmul primului pitch. Fiecare echipă din program are parte de mentorat și pregătire continuă timp de 10 săptămâni, cu acces la expertiza specialiștilor  și susținerea  noastră pentru depășirea fiecărei probleme întâmpinate.

Practic, e ca atunci când înveți să mergi pe bicicletă, doar că pe lângă pedalat înveți să îți construiești bicicleta, să îi convingi pe alții de calitățile ei, să o promovezi și să o vinzi, sau să oferi servicii de mentenanță și reparații pentru ea. E o aventură din care ieși cu alte metode de a naviga lumea.” a declarat Cătălin Scripcariu, Program Manager Innovation Labs Iași.

Acceleratorul „Innovation Labs” se află anul acesta la a șasea ediție. În cei cinci ani de activitate, 180 de echipe și peste 1000 de participanți au trăit experiența de dezvoltare a propriului produs și de mentorat în ecosistemul de startup-uri tech, în cinci mari orașe din România.

 

Comments

comments

Categoria: eveniment,IT

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*