Familiile semicentenare, aniversate în Copou

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/05/2019

Miercuri, 15 mai, Primăria Municipiului Iași prin Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași a organizat în Parcul Expoziției cea de-a XVII-a ediţie a sărbătorii „Ziua Familiei”. Conform datelor centralizate de reprezentanții DLEP Iași, în perioada 15 mai 2018-10 mai 2019, 400 de familii au aniversat 50 de ani de căsătorie. În cadrul manifestării, primarul Mihai Chirica a premiat 59 de cupluri care au împlinit peste 50 de ani de căsnicie neîntreruptă.

„S-au spus atâtea lucruri frumoase despre familie încât este extrem de greu, chiar imposibil, să găsești aforismul care ți se potrivește cel mai bine. Totuși, unul dintre preferatele mele este următorul: «Familia este aceea care face ca omul să treacă de la egoism la altruism». Aparține filosofului francez, Auguste Comte. Îmi place cugetarea fiindcă reprezintă un adevăr simplu, fundamental, subliniind faptul că doar împreună oamenii pot deveni mai buni și mai generoși!  Familia înseamnă ori ar trebui să însemne pentru oricare dintre noi locul în care ne regăsim mereu liniștea sufletească și ne reîncărcăm bateriile, după o zi agitată, stresantă, epuizantă. Am fost copii și ne-am întors întotdeauna acasă cu bucurie după teribilele întâmplări pe care le trăiam cu atâta pasiune, am devenit soți și părinți și revenim mereu acasă cu bucurie după o zi de muncă. Până la urmă – așa cum afirma Walt Disney – cel mai important element al muncii noastre este familia. Ea reprezintă piatra de temelie a întregii noastre existențe!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Iaşul, o mare familie

Edilul Iaşului şi-a exprimat admiraţia faţă de longevitatea famiilior prezente.

“Când văd căsnicii care au ajuns să împlinească jumătate de secol în armonie, nu pot decât să mă înclin cu respect în fața unor asemenea oameni și să le mulțumesc pentru că au ales să fie un model pentru noi toți. Din păcate, vremurile pe care le trăim par a fi tot mai puțin propice întemeierii unei familii. În 2018, România a înregistrat cea mai scăzută rată a natalității din ultimii 50 de ani. Tinerii ne pleacă din țară, provocând – printre altele – și un grav deficit al forței de muncă, tot mai dificil de remontat, satele și majoritatea orașelor se depopulează, populația îmbătrânește în ritm alert. Cu toate acesta, există speranță. Iar Iașul este o dovadă în acest sens. Cu o populație în creștere, cu tot mai mulți copii și tineri, cu o economie tot mai dinamică și mai diversificată, orașul nostru arată că acolo unde există inteligență, inițiativă și mai ales solidaritate oamenii pot depăși orice obstacol, pot rezolva orice problemă, pentru a-și face viața cât mai frumoasă. Împreună! Iar dorința mea cea mai arzătoare este ca orașul însuși, comunitatea ieșeană, țara în care trăim, Europa întreagă să reprezinte, să devină o mare familie! Unită, civilizată și prosperă!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Familiile participante la eveniment s-au bucurat de prezența artiștilor Aurel Neamțu și Fuego, care au susținut câte un moment artistic pe scena amplasată în Parcul Expoziției. După festivitatea de premiere a celor 59 de cupluri, a avut loc extragerea premiilor din cadrul tombolei, respectiv trei perechi de verighete din aur oferite de partenerul Coriolan Aur Smarald.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*