Facultatea de Mecanică a Universităţii Tehnice “Gh. Asachi”, 70 de ani de la înfiinţare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 28/10/2018

Anul acesta se împlinesc 70 de ani de când, în Monitorul Oficial nr. 249 (Partea I) din 26 octombrie 1948, a fost publicată Hotărârea Ministerului Învățământului Public privind înființarea Institutului Politehnic „Gh. Asachi” din Iași, care cuprindea patru facultăți, Facultatea de Mecanică fiind una dintre ele.

Cu această ocazie, Facultatea de Mecanică a organizat vineri, 26 octombrie, o sesiunea aniversară în Aula Magna „Carmen Sylva” a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

Primarul Mihai Chirica a participat la eveniment și a oferit distincții conducerii universității și a facultății.

„Este o deosebită bucurie să văd cât de frumos s-a dezvoltat școala tehnică ieșeană și cât de bine s-a implementat în universul general al societății ieșene și naționale. Eu cred cu tărie că educația este singura cale de salvare a societății românești în momentul de față. Lipsa de atenție ne-a adus în situația în care ne aflăm și, sigur că da, acum e și momentul, la 100 de ani de la crearea României Mari, să renaștem pe fundamentele cele mai stabile ale acestei societăți și cred că educația este cel mai important criteriu”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Comments

comments

Categoria: educatie,eveniment

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*