Extinderea zonei pietonale din centrul Iașului, în dezbatere publică

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/03/2018

Municipalitatea ieșeană a lansat în dezbatere publică modificarea circulației rutiere în zona centrală a orașului, prin extinderea suprafetei pietonale.

Astfel, se propune ca pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt să fie prelungit până la Casa Modei și pe strada I.C. Brătianu, respectiv până la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, traseul continuând pe strada Agatha Bârsescu, până la intersecția cu str. Matei Millo (zona Colegiului „Sf. Nicolae).

Măsura survine ca urmare a aplicării normelor europene privind îmbunatătirea calității aerului în aglomerarile urbane, dar completează și conceptul ce rezultă din „Strategia de Turism a Municipiului Iași”, document aflat, de asemenea,  în dezbatere publică.

La sfârșitul lunii ianuarie, în ședința ordinară a Consiliului Local, primarul Iașului Mihai Chirica explica necesitatea punerii în valoare a zonei centrale între Piața Unirii, Palatul Culturii și Filarmonică, acest lucru fiind posibil doar prin extinderea zonei pietonale.

Cei interesați pot trimite propuneri la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni (CIC) – Biroul de Relaţii cu Publicul – ghişeul 6, luni, marti, miercuri şi vineri între orele 8.30-16.30 si joi între orele 8.30-18.30 sau pe e-mail, planșa privind extinderea zonei pietonale fiind disponibilă aici:

http://www.primaria-iasi.ro/portal-iasi/anunturi-pmi/propunere-modificarea-circulatiei-rutiere-in-zona-centrala-a-municipiului-iasi-prin-extinderea-supra/6265/anunturi

Comments

comments

Categoria: infrastructura

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*