Expoziţie cu scop caritabil la Ateneu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/04/2018

Ateneul din Iaşi începe luna mai cu noi evenimente de mare interes pentru public.

30 aprilie 2018, de la ora 15.00 – EXPO Atelier 1 Caritabil -expoziție cu vânzare prin licitație

 

 

Școala Primară și Grădinița Atelier Nr. 1 organizează ,,EXPO ATELIER 1 CARITABIL” – expoziție cu vânzare prin licitație tăcută, în beneficiul copiilor cu cerințe educative speciale.

Expoziția ,,TU, ÎN VIZIUNEA MEA” cu portrete din ceramică și desen în cărbune, lucrări realizate de elevii Școlii Primare Atelier Nr. 1, coordonați de profesor Leontin Păun, va fi expusă în Foaierul Ateneului din Iași în perioada 1 – 30 aprilie.

Date de contact:

ASOCIAȚIA ATELIERELE COPILĂRIEI-IASI

Cont donații în lei: RO 94 RZBR 0000 0600 2010 5055

Telefon: 0232 269304, 0746262979

 

 

 

 

6 mai 2018, de la ora 10.00 – SPECTACOL DE TEATRU „PETER PAN” 

 

Spectacol pentru copii „Peter Pan” în regia lui Iulian Ioan Sandu în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”

Preț bilet 15 lei/ 10 lei cu reducere

„Fiecare dintre noi am avut un Peter Pan care ne salva de reguli și era visul nostru de libertate. Peter Pan este un vis, o speranță că vom fi bine, că vom fi mari și puternici și le vom ști pe toate și nimeni și nimic nu ne va putea opri din drumul nostru. Haideți să închidem pentru o clipă ochii și să ne aducem aminte de copilărie. Haideți să ne lăsăm cuprinși de bucuria amintirilor și să parcurgem împreună această minunată poveste a lui Peter Pan, acest vis pe care cu toții l-am trait” (Iulian Sandu, regizor).

Peter Pan, băiatul care nu vrea să crească mare, și-a pierdut umbra. Wendy îl pândește și chiar îl așteaptă pe Peter Pan, deoarece are un secret: ea este cea care a gasit umbra lui Peter Pan și, pentru a-l ajuta, ea îi va coase umbra, ca Peter să nu o mai piardă. Peter Pan îi invită pe Wendy și pe frățiorii ei în „Țara de Nicăieri”, o țară a visurilor și a întâmplărilor minunate, unde pot ajunge doar în zbor. În țara de nicăieri, însă, sunt și pericole: Căpitanul Hook, dușmanul lui Peter Pan și Crocodilul Tic- Tac, care îl urmărește pe Căpitan. Ajunși în Țara de Nicăieri, Wendy acceptă să devină mama tuturor copiilor aduși în acel loc și se alege drept răsplată cu o casă. Cântecul ei le trezește celor doi frați (John și Michael) un dor aprins de casa părintească si cu toții iși doresc să se întoarcă la părinții lor. Peter Pan nu li se va alătura dar îi va ajuta să se salveze.

 

 

6 mai 2018, de la ora 19.00 – Spectacol de teatru ,, O noapte furtunoasă”, regia Bogdan Ulmu

 

„<<O noapte furtunoasă>> – un titlu foarte cunoscut, un text montat atât de des, dar care totuși reușește să surprindă și să umple sălile teatrelor. Dincolo de apanajul colorat și pestriț al personajelor, spectacolul <<O noapte furtunoasă>>, în regia regretatului Prof. Univ.Dr Bogdan Ulmu surprinde cu dibăcie decrepitudinea mahalalelor bucureștene. Caragiale, în contextul teatral actual, se află la granița dintre <<inovație și aberație>>. Inovația regizorală implică o bună cunoaștere și un studiu aprofundat a operei caragialene, dar mai ales o sclipire de geniu. Iar montarea regizorului Bogdan Ulmu abundă în inovații. Cât noroc că acest text a <<încăput>> din nou pe mâinile regretatului domn Bogdan Ulmu. Cu siguranță montarea sa, plină de surprize, va genera opinii <<furtunoase>>”. (Erica Moldovan, actriță)

 

Distribuţie:

Erica Moldovan – Veta

Gheorghe Şfaițer – Jupan Dumitrache

Dumitru Florescu – Chiriac

Genovel Alexa – Nae Ipingescu

Cosmina Rusu – Zița

Daniel Onoae – Spiridon

Dragos Maftei – Rica Venturiano

Ionut Ginju – Ghiţă Ţircădău

Regie – Bogdan Ulmu

Asist Regie – Erica Moldovan

Scenografie – Erica Moldovan

Ilustraţie Muzicală – Gheorghe Şfaiţer

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*