Expoziţia “Crucea”, într-un turn la Golia

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/09/2013
Expozitia Crucea 2012 (2)

Deschiderea are loc pe 14 septembrie, zi în care în Biserica Ortodoxă se prăznuieşte Înălţarea Sfintei Cruci

Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi în parteneriat cu Editura Doxologia şi cu artistul fotograf Violeta Radu organizează a doua ediţie a expoziţiei “Crucea” la Golia. Deschiderea are loc pe 14 septembrie, zi în care în Biserica Ortodoxă se prăznuieşte Înălţarea Sfintei Cruci. Închiderea expoziţiei va fi pe 31 octombrie, acoperind astfel ca perioadă de desfăşurare şi Sărbătorile Iaşului, Sfânta Cuvioasă Parascheva.

 

50 de artişti

Manifestarea va avea loc în unul din turnurile de colţ ale Mănăstirii Golia şi anume Turnul Spiritualităţii Ortodoxe şi va aduce în atenţia publicului lucrări de artă cu tema crucii. În expoziţie, sunt prezenţi cu lucrări pe această temă 50 de artişti care expun peste 50 de lucrări reprezentative pentru mai multe domenii ale artelor plastice: pictură, grafică, sculptură, desen, fotografie şi icoane.

Vernisajul expoziţiei va fi pe 14 septembrie, ora 18, la Turnul Spiritualităţii. Intrarea este liberă pe toată durata de desfăşurare a expoziţiei. Artiştii care îşi expun lucrările sunt din Iaşi, Bacău, Piatra Neamţ, Fălticeni, Timişoara, Baia Mare, Bihor şi chiar Bruxelles (o româncă stabilită acolo).

În expoziţie, expun lucrări un copil de 3 ani şi unul de 8 ani. Expoziţia ne propune tuturor o temă de reflecţie: ”Sub semnul crucii suntem toţi egali”. Artistul fotograf Violeta Radu, din Iaşi, omul care a pus cel mai mult suflet în realizarea acestei expoziţii declară că aceasta este şi un prilej de a comemora artiştii dispăruţi din această lume materială.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*