Expoziția „100 de Zile ale Marii Uniri” poate fi vizitată la Muzeul Municipal

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/11/2017

Vineri, 17 noiembrie, a avut loc vernisajul expoziției de artă vizuală „100 de zile ale Marii Uniri”. Expoziția, care este găzduită de Muzeul Municipiului Iași – Casa Burchi – Zmeu (str. Zmeu, nr. 3), este organizată de Asociația DAR DEVELOPMENT și Compartimentul Centenar din cadrul Primăriei Municipiului Iași.

Președintele Asociației, Alexandra Brutaru, a prezentat contextul în care s-a realizat expoziția, contribuția partenerilor proiectului și itinerariul expoziției până la Iași, loc în care va rămâne până la sfârșitul anului.

„Expoziția este realizată cu ajutorul artistei Daniela Frumușanu și a fost constituită pe baza mesajelor celor care în urmă cu 100 de ani au participat la evenimentele surprinse în expoziție, mesaje care provin din jurnale, scrisori, fotografii și ziare. Am conceput expoziția mai puțin din punct de vedere istoric, pentru că am considerat că ieșenii sunt familiari cu astfel de date. Am dorit ca persoanele care o văd să se detașeze un pic de informație, să privească și cu sufletul”, a declarat Alexandra Butnaru, care a adăugat că multe din materialele expuse vizează activitatea Reginei Maria din timpul Primului Război Mondial.

Prezentă la eveniment, Aurica Ichim, coordonatoarea Muzeului Unirii, a subliniat rolul colaborării muzeelor cu alte instituții și organizațiile neguvernamentale și necesitatea de a crea proiecte care să atragă toate categoriile de public.

Criticul de artă Maria Bilașevschi a remarcat valoarea artistică a materialului expus, confirmând calitățile de sinteză și adaptabilitatea creatoarei, Daniela Frumușeanu, prezentă în acest moment la Iași cu lucrări în cadrul Trienalei Internaționale de Artă Textilă – HYBRID 2017 @ Iași.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*