Evoluţie pe şantierul Lăpuşneanu – Piaţa Unirii

Publicat de Curierul de Iasi la data de 03/06/2015

lapusneanu-piata unirii (48)Constructorii au turnat ultimele plăci de beton din infrastructura străzii Lăpuşneanu. Miercuri, 3 iunie, a început finalizarea ultimelor două sectoare de beton armat de pe arealul pietonalului Lăpuşneanu. A fost turnat betonul pe structura armată din faţa hotelului Astoria, realizându-se astfel complet infrastructura străzii. Traseul străzii este aproape de finalizare, fiind nevoie doar de montarea pavimentului. În acest moment, plăcile de granit au fost amplasate până în dreptul terasei Clubul Bursei.

Pe tronsoane
Strada Lăpuşneanu este astfel cel mai avansat obiectiv al proiectului de regenerare urbană a zonei centrale a oraşului. În ultimele faze de realizare este şi pasajul pietonal subteran din Piaţa Unirii, unde se lucrează la finisajele interiorului şi la construcţia structurii lifturilor pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi. În curs de refacere este şi esplanada din laterala hotelului Unirea, unde este se montează dalele de granit şi se realizează cele două fântâni arteziene în cascadă de pe zona mediană. În următoarele etape ale proiectului se va lucra pe strada din laterala cinema Republica până la intersecţia cu bulevardul Independenţei. De asemenea, un alt obiectiv ce urmează să fie realizat este modernizarea parcării de la fostul sediu Romtelecom. Proiectul european ce vizează reabilitarea şi modernizarea arealului Lăpuşneanu – Piaţa Unirii a debutat cu lucrări la finalul verii anului trecut. În valoare totală de 13,6 milioane lei, lucrările de pe tot ansamblul urmează să fie finalizate în luna septembrie a acestui an.

Comments

comments



1 Comentariu

  1. Ovisan

    Probabil aici, la ziar, scrieti ce vi se spune.
    Pentru ca nu aveti putere sau forta sa faceti singuri un articol, pentru ca nu stiti pe cine o sa suparati.
    In fine.
    Eu stau in zona si cred ca stiti ca in “spalnada laterala hotelului Unirea” se muceste, in cel mai bun caz, 2-3 ore pe zi. Acum cateva zile, erau vreo 8 oameni, pentru ca nu ii pot numi muncitori, care se uitau intr-un canal. Nu, nu munceau, se uitau intr-un canal. Bine ca, de obicei, acolo, pe asplanada, vin muncitorii sa isi parcheze masinile. Da, acolo, pe esplanada, in santier.
    Referitor la pasajul subteran, sunt putin curios unde si cum se vor instala liful si rampele pentru persoanele cu dizabilitati. Pentru ca, deocamdata, acuma, cand este aproape gata, nu se vede nici un element care sa arate ca se va (mai) instala ceva.




*