Evenimentul „Playing Out” va aduce restricții de circulație pe șoseaua Arcu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/09/2018

Duminică, 23 septembrie, Asociația Civica va organiza pe șoseaua Arcu evenimentul „Playing Out- străzi pe care zburdă copiii”. Astfel, desfășurarea în bune condiții a evenimentului programat duminică, între orele 10.00-13.00, va aduce modificări în traficul rutier, măsuri aprobate în Comisia de Circulație a Municipiului Iași.

Pe durata desfășurării evenimentului, respectiv între orele 10.00-13.00, se va închide circulația auto, în funcție de necesități, pe șoseaua Arcu, tronson cuprins între Cișmeaua Păcurari-strada Florilor.

Organizatorii vor lua toate măsurile pentru desfășurarea evenimentului în condiții de siguranță, iar Poliția Municipiului Iași prin Biroul Rutier și Politia Locală vor lua deciziile necesare privind închiderea circulației rutiere, în funcție de necesități, pe șoseaua Arcu.

Pentru orice eveniment rutier, și nu numai, cauzat de desfășurarea evenimentului, organizatorul este direct răspunzător.

Iniţiativa „Playing Out- străzi pe care zburdă copiii” se defăşoară în cadrul programului „Cetăţenii Conduc” al Asociaţiei CIVICA.

„Luaţi copiii cu tot cu mingi, cretă, bicicletă, role şi orice jucărie vor să scoată pe afară şi nu au unde şi lăsaţi-i să se joace liber pe această bucată generoasă de stradă, care va fi închisă şi vegheată de Poliţia Locală special pentru acest eveniment. Astfel vom marca cum se cuvine începerea școlii și Săptămâna Mobilităţii, deci sunt toate premisele pentru o dimineaţă cum nu a mai fost în zonă de când eram copii.

Suntem un grup care, urmând propunerea prezentată în cadrul întâlnirilor cetăţeneşti organizate de CIVICA, dorim să popularizăm şi să permanentizăm acest fel de acţiuni menite să ofere copiilor spaţii de joacă generoase, aşa cum odinioară am beneficiat şi noi, pe vremea când maşinile erau suficient de puţine pentru a considera orice alee de bloc un spaţiu de joacă.

Menţionăm că porţiunea de stradă este astfel aleasă încât orice proprietar de maşină din zonă să aibă o alternativă de ieşire, fără a utiliza strada principală, deci nu îi vom deranja cu acţiunea noastră”, arată organizatorii.

 

Comments

comments

Categoria: circulatie,eveniment

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*