Evenimentul anual „Săptămâna Belgiană”, în plină desfășurare la Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/04/2019

În perioada 1 – 4 aprilie, Camera de Comerț Belgiană din România (BEROCC) și Ambasada Regatului Belgiei la București organizează la Iași evenimentul „Săptămâna Belgiană”. Alegerea Iașului drept gazdă pentru derularea acestei manifestări de tradiție nu este una întâmplătoare, întrucât la începutul acestui an primarul Mihai Chirica a primit la Palatul Roznovanu vizita Ambasadorului Belgiei în România, Excelența Sa Thomas Baekelandt, dar și a directorului executiv al BEROCC, Alain Schodts. În cadrul acelei întâlniri s-au stabilit premisele pentru buna desfășurare a „Săptămânii belgiene” la Iași, tema centrală a evenimentului fiind „Sănătatea și îngrijirea la domiciliu”.

La această manifestare participă firme belgiene care funcționează în Iași, companii din Belgia interesate să investească în oraș, dar și firme ieșene sau cu capital străin interesate de colaborări cu firme belgiene.

„Mulțumesc organizatorilor pentru că au ales Iașul drept gazdă pentru evenimentul «Săptămâna Belgiană». Este o mare onoare pentru orașul nostru, dar totodată și un prilej de relaționare a oaspeților cu mediul social ieșean. Sperăm ca prin această nouă conduită dintre municipalitate și companiile rezidente în Iași să redevenim un exemplu la nivel național. Cu prilejul acestui eveniment vreau să mulțumesc companiilor cu capital belgian pentru că prin desfășurarea activității la Iași oferă locuri de muncă și inclusiv stabilitate din punct de vedere social și economic”, a declarat primarul Mihai Chirica marți, 2 aprilie, în deschiderea evenimentului, derulată în Congress Hall din Complexul Palas.

Luni, 1 aprilie, edilul a oferit la Palatul Roznovanu o recepție de bun venit în onoarea oaspeților și a participanților locali și internaționali la „Săptămâna Belgiană”, printre care Ambasadorul Belgiei în România, Excelența Sa Thomas Baekelandt, președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, dr. Vasile Cepoi, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T.Popa” Iași, prof.univ.dr. Viorel Scripcariu, cadre universitare, președintele Camerei de Comerț și Industrie, Paul Butnariu, reprezentanți ai companiilor cu capital străin care activează în Iași etc.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*