Evenimente organizate cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice

Publicat de Curierul de Iasi la data de 29/09/2017

Ca în fiecare an, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Comunitară, organizează o serie de evenimente dedicate celebrării seniorilor beneficiari ai măsurilor de asistenţă socială.

Astfel, duminică, 1 octombrie, de la ora 12.00, în Parcul Expoziției va fi organizat un spectacol de romanţe, muzică şi dansuri populare. Sunt invitate în jur de 500 persoane beneficiare ale serviciilor oferite de Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi, iar spectacolul va fi susținut de Ştefan Pintilie, Mirela Dinu și Fanfara Cercului Militar Iaşi. Manifestarea va include și o tombolă cu premii constând în:

Premiul I – O excursie pentru două persoane la Durău, o cină romantică la Restaurantul „Bolta Rece” și un tort oferit de Cofetăria „Marabu”;

Premiul II – Produse cosmetice, o invitaţie la Operă pentru două persoane și un tort oferit de Cofetăria „Marabu”.

Premiul III – O invitaţie la Operă pentru două persoane, o sticlă de vin Bucium și un tort  oferit de Cofetăria „Ando Fantezia”.

Premiul IV – Un tort oferit de Cofetăria „Ando Fantezia” şi o sticlă de vin Bucium.

Alte 50 de premii vor fi oferite de firmele Vel Pitar şi Agroindustriala Bucium, iar cei mai activi beneficiari vor primi diplome.

Evenimentul din Parcul Expoziției va include și o expoziţie de tablouri, cusături (dantele, broderii), goblenuri, obiecte recondiţionate, toate realizate de beneficiarii Centrului „Vovidenia”.

Cu aceeași ocazie a Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Comunitară, va organiza duminică, 1 octombrie, de la ora 17.00, și „Weekendul Seniorilor”, constând în seri dansante la Clubul pensionarilor din Aleea Rozelor (25 de participanţi), Clubul pensionarilor „Alexandru cel Bun” (100 de participanţi), Clubul pensionarilor „Mircea cel Bătrân” (20 de participanţi) și Clubul pensionarilor „Oancea” (80 de participanţi).

Tot duminică, 1 octombrie, Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva” va organiza o serie de evenimente după următorul program:

Orele 8.00 – 12.00: Slujbă religioasă și Cuvânt de învățătură: „Vârstnicul – izvor de înțelepciune”;

Orele 10.00 – 11.00: „Din suflet pentru inimă, de la CATENA pentru părinții noștri” – Oferirea de cadouri;

Orele 11.00 – 12.00: „Nu este de ajuns să ai o minte bună, scopul principal este să o folosești bine” – Concurs de table, şah, rummy;

Orele 12.30 – 14.00: Masă festivă;

Orele 15.00 – 17.00: Spectacol artistic susţinut de Gabriel Oniceanu, Olimpia Iacob şi grupul artistic „Cântec de dor” al Căminului de pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva”;

Orele 17.00 – 20.00: Seară dansantă „Cântec, joc și voie bună” și Spectacol susținut de Ansamblul Folcloric „Plaiurile Jijiei” din Popricani și interpretul Cristinel Gorovei.

De asemenea, Căminul de Bătrâni „Sf. Împărați Constantin și Elena” va organiza o serie de evenimente după următorul program:

Orele 8.00  – 10.15: Slujbă religioasă oficiată în cadrul capelei instituţiei;

Orele 10.15 – 11.00: Program artistic susţinut de Eliana şi invitaţii;

Orele 11.00 – 12.00: Spectacol „În ritmuri de tango”;

Orele 12.00 – 13.00: Masă festivă;

Orele 13.15 – 14.30: Spectacol folcloric oferit de Ansamblul „Plaiurile Jijiei” și interpreţii Eugenia Lăpuşte Gheban, Cristinel Gorovei, George Hârtopeanu și Valentin Covachi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*