Eveniment la Librăria Tafrali: lansarea volumului “Presa ieşeană de informaţie (1890 – 1910)”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/10/2018

Editura Junimea şi revista Scriptor invită publicul la evenimentul „Amiaza cărţilor junimiste” care va avea loc vineri, 12 octombrie 2018, de la ora 14.00, la Librăria Tafrali, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

În cadrul manifestării va fi lansat volumul „Presa ieşeană de informaţie (1890 – 1910)”, de Emilia Chiscop.

„Am ales această temă de cercetare și dintr-un motiv personal: ca jurnalistă „Ziarul de Iași” și absolventă a unui program de licență și a unuia de master în istorie românească, mi-am privit profesia și din perspectivă istorică. Așa cum presa de astăzi contribuie, cu bune și rele, la formarea societății civile, la formarea și deformarea de valori, la maturizarea sau schimonosirea discursului public, la practicarea exercițiului democratic, cum vor fi contribuit ziarele de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul celui următor la toate acestea? Ce lecții ar putea învăța jurnalismul de azi din jurnalismul de ieri, în spiritual filosofiei istoriei lui Xenopol care considera istoria drept un instrument de înțelegere a prezentului? Ce elemente ale spațiului public de azi se regăsesc în cel de ieri?”, a declarat Emilia Chiscop.

Evenimentul îi va avea ca invitaţi pe Toni Hriţac, Alexandru Lăzescu şi Doris Mironescu, fiind prezentat de Mihai – Ştefan Ceauşu şi Dumitru Vitcu. Amfitrionul manifestării va fi Simona Modreanu, secretariatul fiind asigurat de Cornelia Apetroaie şi Viorel Dumitraşcu.

                  

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*