Eveniment de prestigiu al Camerei de Comerț Americane în România la Primăria Municipiului Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/02/2019

Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași a găzduit joi, 21 februarie, o sesiune de prezentare și discuție despre activitatea și prioritățile Camerei de Comerț Americane în România (AmCham). Alături de primarul Mihai Chirica au luat cuvântul Anda Todor, președintele AmCham, Anca Harasim, directorul executiv al AmCham, Mihai Susanu, președintele Corporate Iași, Constantin Vieru, președintele Camerei de Comerț Bilaterale Republica Moldova – România, precum și reprezentanți ai companiilor americane prezente la nivel regional.

„Vrem să avem porțile deschise tuturor celor care vor să vină la Iași, să arate ce pot face, să ne învețe, atunci când este cazul, și să putem să fim și noi folositori în progresul economic al acestei regiuni destul de văduvite în ultima sută de ani. În urmă cu câțiva ani am avut parte de prima vizită oficială a ambasadorului Statelor Unite ale Americii, Excelența Sa Hans Klemm. Prestigiul pe care orașul l-a cunoscut sub auspiciile acelei vizite, dar și datorită prezenței companiilor americane în zona Iași, a crescut. A fost foarte bine pentru noi ca oraș, sper că și pentru domniile lor. Probabil că lucrurile nu se vor opri aici. Pe același trend a crescut și prezența altor companii din străinătate. Iașul nu poate crește ca o insulă, ca o oază într-un deșert. De aceea va trebui să mărim raza acestei oaze, astfel încât o populație din ce în ce mai numeroasă să poată beneficia de o creștere a nivelului de trai”, a afirmat edilul Iașului.

 

Primarul a mai anunțat că astfel de evenimente, dedicate mediului de afaceri, vor avea loc în fiecare a treia joi din fiecare lună.

La eveniment au mai participat Radu Grădinaru, consulul onorific al Republicii Franceze la Iași, peste 60 de oameni de afaceri, arhitecți, reprezentanți ai mediului universitar, medici etc. Totodată, reprezentanții companiei americane Delphi au făcut o scurtă prezentare a proiectelor pe care le desfășoară la nivel local.

„Suntem foarte fericiți să revenim la Iași. În 2016 am fost aici alături de domnul ambasador Klemm. Ne pare rău că domnia sa nu a putut participa și la acest eveniment. Am venit pentru a prezenta planurile și direcțiile de dezvoltare ale AmCham pentru 2019. Apreciem deschiderea domnului primar spre dialog și faptul că acordă atenție comunității de afaceri. Companiile pe care le reprezentăm ne spun că este din ce în ce mai important să comunicăm cu primăriile și recunosc tot mai mult rolul administrației locale în dezvoltarea lor. AmCham a luat în serios acest lucru, de aceea suntem din nou la Iași. Sperăm să dezvoltăm tot mai mult această relație și să organizăm tot mai multe evenimente la dumneavoastră acasă, nu doar la București. În ultimii ani, Iașul a devenit un adevărat hub de business regional și, alături de alte orașe din Transilvania, a căpătat relevanță națională. Orașul încearcă să treacă peste dificultățile legate de lipsa infrastructurii, dar compensează prin încurajarea dezvoltării tehnologiei pentru a găsi alte metode de dezvoltare. Numai în acest fel se pot șterge discrepanțele dezvoltării regionale din România. Iașul este un rezervor de talente, iar universitățile de aici sunt cunoscute în toată țara, de aceea credem că are posibilitatea de a atrage investiții extrem de serioase în această zonă”, a declarat Anda Todor, președintele AmCham.

AmCham este o organizație de afaceri de referință care reprezintă în relația cu autoritățile centrale peste 430 de companii americane, internaționale și românești. Președintele acestui structuri a lăudat eforturile municipalității ieșene în ceea ce privește colaborarea cu mediul de afaceri.

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*