Eveniment de anvergură națională despre rolul investițiilor pentru dezvoltare economică

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/05/2017

Miercuri, 17 mai, începând cu ora 15.00, în Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu, AVISSO și Primăria Municipiului Iași vor organiza conferința „Investiții pentru Iași”, un eveniment de anvergură națională care are ca temă centrală importanța și rolul investițiilor pentru dezvoltare economică. Totodată, evenimentul „Investiții pentru Iași” face parte din seria manifestărilor publice organizate la nivel național în perioada 14 – 15 mai cu scopul instituirii Zilei Naționale a Investițiilor, o inițiativă legislativă susținută prin implicarea Guvernului și a autorităților publice locale.

În deschiderea evenimentului vor lua cuvântul Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, și Radu Gabriel, președinte al Camerei Auditorilor Financiari din România. Organizat în parteneriat cu Bursa de Valori București, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), Camera Auditorilor Financiari România, Camera de Comerț și Industrie Iași, evenimentul își propune să prezinte oportunitățile și mijloacele de finanțare disponibile pentru atragerea investițiilor în România din perspectiva diferitelor sectoare economice de dezvoltare. În acest sens, conferința va debuta cu dezbaterea „Cum atragem investitorii?” și va continua cu un seminar practic, „Fluent în finanțe”, susținut de Bursa de Valori București.

Prin participarea experților din diferite zone de dezvoltare economică din România, dezbaterea și masa rotundă „Cum atragem investitorii?” are ca scop promovarea parteneriatului activ pentru cooperare, dezvoltare și inovare între administrația publică locală, mediul universitar – academic și mediul de afaceri. Speakerii care au confirmat deja participarea la eveniment sunt consultantul fiscal Adrian Bența (București), Florin Dobre, director CECCAR România, conf. univ. Irimie Popa – Universitatea Babeș-Bolyai (Cluj Napoca) și Ileana Botez, reprezentant Bursa de Valori București. Seminarul „Fluent în Finanțe”, organizat în cea de a doua parte a evenimentului, de Bursa de Valori București, are ca scop creșterea gradului de educație financiară și oferă participanților ocazia de a se instrui cu privire la piețele de capital și tranzacțiile la bursă.

Comments

comments

Categoria: economie,eveniment

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*