Eveniment cultural dedicat poetului Mihai Eminescu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/06/2019

La data de 15 Iunie se împlinesc 130 de ani de la trecerea în veșnicie a Poetului Național, Mihai Eminescu. Casa de Cultură ”Mihai Ursachi” a Municipiului Iași vă invită să participați la evenimentul ”Eminescu să ne judece” care va avea loc în Parcul Copou.

 Evenimentul va începe la ora 17.00, în fața bustului Marelui Poet, cu depuneri de coroane de flori și rostirea alucuțiunilor, de către cei prezenți. Un moment poetic, o expoziție de artă plastică dar și cuvinte despre opera și viața Marelui Poet vor întregi evenimentul. Opera și viața poetului vor fi prezentate publicului de către scriitoarele Livia Iacob și Nina Corcinschi.

Poeziile vor fi recitate de către poeți consacrați, Nichita Danilov, Cassian Maria Spiridon, Horia Zilieru, actrița Laura Bilic și câțiva tineri poeți de pe ambele maluri ale Prutului, iar expoziția de artă plastică, cu titlul ” Palimpsest”, va cuprinde lucrări ale artiștilor plastici ieșeni de renume: Traian Mocanu, Constantin Tofan, Zamfira Bîrzu, Felix Aftene, Valentina Druțu, Sabin Driceanu, Gabriela Drinceanu și tânărul absolvent, sculptorul, Alexandru Burlacu.

Moderatorul evenimentului va fi Adi Cristi, directorul Casei de Cultură “Mihai Ursachi”.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*