Eveniment academic de talie internaţională la Spitalul Clinic de Recuperare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/03/2018

Peste 800 de medici reumatologi, neurologi, cardiologi, ortopezi, pneumologi, ORL-işti şi de medicina muncii, precum şi kinetoterapeuţi sunt aşteptaţi să participe la lucrările celei de-a XVI-a ediţii a Zilelor Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi ce se va desfăşura ȋn perioada 12-17 martie 2018 la Hotel Ramada.

Fiind o ediţie aniversară şi având ca temă principală 40 de ani de la ȋnfiinţarea Spitalului, Conferinţa din acest an ȋşi va deschide lucrările sub titulatura “Trecut, prezent şi viitor ȋn Recuperare” şi va atrage cei mai titraţi lectori din lumea medicală ieşeană, dar şi personalităţi reputate ale lumii medicale din România şi Italia. „Nu este o coincidență faptul că Spitalul Clinic de Recuperare Iași a fost înființat în 1978, la doar 7 ani de la decretarea de către Organizația Mondială a Sănătății a deceniului al 8-lea al secolului 20 ca “deceniu mondial al recuperării”, care avea să aibă ca deziderat principal reabilitarea și, implicit, reintegrarea în societate a persoanelor cu handicap fizic și a dependenților sociali. Acest context prielnic, valorificat în 1973 de regretatul Profesor Dr. V. Rugină prin solicitarea și obținerea hotărârii de înființare, i-a trasat SCR Iași un destin predefinit: acela de a fi în permanență în avangarda activității medicale recuperatorii din Iași și din întreaga țară. Acest spațiu excepțional a reușit dintotdeauna să atragă oameni care împărtășesc aceeași viziune și aceleași valori, oameni care cred cu tărie că a lucra în domeniul sănătății este mai mult decât o meserie, este o vocație. Spitalul Clinic de Recuperare Iași furnizează comunității servicii de sănătate de cea mai bună calitate”, a declarat D-na Carmen Cumpăt, Managerul Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi şi Preşedintele Conferinţei.

Pe perioada desfășurării acestei conferințe, peste 150 de lectori români şi străini vor prezenta cele mai noi informaţii ȋn disciplinele specifice recuperării medicale: cardiologie, pneumologie, neurologie, reumatologie, medicina muncii, ortopedie, orl.

Ceremonia de celebrare a ȋmplinirii a 40 de ani de la ȋnfiinţarea la Iaşi a Spitalului Clinic de Recuperare va avea loc ȋn data de 13 martie 2018.

Comments

comments

Categoria: eveniment,sanatate

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*