Esplanada Mimoza, investiţie finalizată

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/06/2015

Cartierul Păcurari are, de câteva zile, o modernă zonă de petrecere a timpului liber, de socializare, de promenadă şi unde cei mici se pot juca în siguranţă. Esplanada Mimoza, punctul central al cartierului, a trecut printr-o transformare spectaculoasă şi oferă acum condiţii adecvate pentru a petrece timp în aer liber. La finalul lunii mai au fost încheiate lucrările de modernizare a esplanadei, iar locuitorii cartierului s-au putut bucura de o primă plimbare în noul spaţiu.

Transformarea

mimoza_3 mimoza_5 Prin modernizare nu a fost refăcut doar pavimentul, ci a fost reconfigurat întreg arealul. Au apărut noi spaţii verzi, unde a fost plantat gazon, au fost montate jardiniere de beton pentru flori şi, de asemenea, au fost plantaţi puieţi de tei şi platani. Pentru decorarea noilor zone create a fost folosită placarea cu granit şi travertin. Altădată o zonă aridă şi fără vegetaţie, esplanada creează acum un spaţiu verde cu arbori şi plante agăţătoare. Pe traseul aleilor principale şi a zonei centrale a esplanadei au fost montate pergole de lemn. Acestea vor susţine plante agăţătoare ce sunt plantate în zonele verzi limitrofe pentru a crea o umbrire adecvată. În zona de petrecere a timpului liber au fost amplasate mese de şah din beton, acoperite cu mozaic.

Mobilerul urban a fost complet schimbat. Iluminatul public din zonă are acum o nouă instalaţie, stâlpi noi şi corpuri de iluminat speciale pentru spaţiile verzi. De asemenea, au fost realizate bănci din beton şi lemn, au fost montate coşuri de gunoi şi a fost realizată un sistem de evacuare a apei pluviale.

Loc de joacă

mimoza_7În cadrul amenajării esplanadei a fost creat şi un loc de joacă pentru copii. Acesta este dotat cu un sistem de trei tobogane, pentru diferite categorii de vârstă. De asemenea este amplasat un echipament de căţărare şi leagăne. Pentru siguranţa copiilor, suprafaţa pe care a fost montat locul de joacă este acoperită cu un material special ce permite atenuarea eventualelor căzături. Lucrările de modernizare a esplanadei au început anul trecut, însă amenajarea finală a fost concentrată mai ales în ultimele luni. Valoarea lucrărilor executate este de aproximativ 900.000 lei şi au fost finanţate integral din bugetul local.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*