„Erasmus Day”- festivitatea de întâmpinare a studenților din străinătate care au venit să studieze la universitățile din Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 19/10/2018

Joi, 18 octombrie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a găzduit evenimentul „Erasmus Day!”, manifestare dedicată studenților din străinătate care au venit în Iași pentru stagii de studiu sau de practică. Potrivit organizatorilor, aproximativ 300 de studenți din diferite țări vor urma cursuri la cele cinci universități de stat din Iași prin programul Erasmus: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T.Popa”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” și Universitatea Naționale de Arte „George Enescu”.

Prezent la eveniment, primarul Mihai Chirica s-a adresat studenților din străinătate, cărora le-a propus să descopere orașul și din punct de vedere turistic, pentru ca apoi să devină ambasadori ai acestei citadele.

„Vreau să le mulțumesc studenților pentru că au ales Iașul și universitățile ieșene pentru a urma stagiile din cadrul programelor Erasmus, dar și celor care conduc instituțiile de învățământ superior. Prezența dumneavoastră aici este o ocazie productivă pentru orașul nostru, întrucât nădăjduiesc că veți deveni ambasadorii de promovare a Iașului în locurile unde vă veți întoarce. Totodată, sper că veți pleca din Iași cu gânduri frumoase, iar după terminarea studiilor să reveniți în acest oraș și cu alte ocazii. Mulțumirile mele se îndreaptă și către institutele culturale europene și nu numai, care sunt atașate de aceste tipuri de programe, încurajându-le totodată să se implice și mai mult în această direcție. Propun ca la finalizarea fiecărui stagiu de pregătire a studenților, alături de diploma de absolvire care atestă finalizarea studiilor, municipalitatea să transmită la rândul ei un document care certifică calitatea de viitor ambasador al Iașului”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În cadrul evenimentului „Erasmus Day!” au fost prezenți rectori și prorectori ai celor cinci universități de stat din Iași. De asemenea, studenții din străinătate au împărtășit impresiile lor în prima lună de când sunt în Iași, aceștia având parte și de câteva surprinze din partea gazdelor: momente artistice de muzică și dans popular și degustări de produse locale.

Comments

comments

Categoria: educatie,eveniment

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*