ELPI, un nou volum lansat la Junimea – Scriptor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/03/2016

Editura Junimea, în colaborare cu Primăria Municipiului Iaşi, Biblioteca Universitară „Mihai Eminescu”, Revista Scriptor şi Societatea „Junimea 90”, lansează joi, 17 martie 2016, volumul ELPI (Luca Piţu) de Gabriel Mardare, parte a colecţiei Efigii.

Afis Junimea Pitu

Evenimentul va avea loc în Sala B. P. Haşdeu a Bibliotecii Central Universitare “Mihai Eminescu”, de la ora 17.00, având-o ca invitată pe Anişoara Piţu şi urmând a fi prezentat de către Livia Cotorcea şi Eugen Munteanu. „Cartea este dedicată eseistului, patafizicianului Luca Piţu, fiind realizată de Gabriel Mardare (specialist în Artele Marţiale ale Comunicării) după explorarea (literală şi în toate sensurile) a ficţionalităţii sicofantice, împreună cu mai vechii săi complici, Master X şi Dr. A. Kulakov”, îşi prezintă autorul volumul ce va fi lansat la Clubul de lectură şi promovare Junimea Scriptor. Eseist, publicist şi profesor, Luca Piţu a debutat publicistic în 1975 în revista studenţească „Dialog”, cu eseul Cheia hermeneutică. Debutul editorial are loc cu un eseu scris în limba franceză despre povestirile lui Ion Creangă, Le chasseur des corbeaux, publicat în 1986 în Franţa, la Editura “À l’Écart” (Muizon). În 1991, Uniunea Scriitorilor din România îi decernează premiul de eseistică pentru volumul Naveta esenţială, pe care însă autorul îl refuză. Este deţinătorul premiilor pentru eseu acordate de fundaţia „Poesis” (1995) şi de revista „Convorbiri literare” (1996).

În 1990 a călătorit ca turist în Pakistan şi în India. În perioada 1992-1994 a fost lector de limba română la universitatea Nancy I. De asemenea, a fost profesor de teoria traducerii şi logica discursului ficţional la Facultatea de Litere a Universităţii din Iaşi, Catedra de Limba şi literatura franceză.

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*