Elevii ieșeni, interesați de culisele Serviciului de Evidenţă a Persoanelor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/06/2018

Joi, 31 mai, elevii clasei a VII-a B din cadrul Liceului Teoretic„Vasile Alecsandri” Iaşi au fost oaspeţii Serviciului de Evidenţă a Persoanelor din Iulius Mall în cadrul campaniei denumită simbolic „Primul meu act de identitate”. Activităţile  au constat în prezentarea prevederilor şi procedurilor legale privind eliberarea actului de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani, inclusiv parcurgerea întregului flux birocratic (completare cerere, accesul la birou pe baza sistemului electronic de dirijare şi ordonare-bon de ordine, preluare imagine), la sfârșitul acțiunii adolescenții primind un act sub forma unei diplome de participare.

„Pe această cale, instituţia noastră îşi exprimă disponibilitatea de a promova, în rândul elevilor, aspecte specifice activităţii de stare civilă şi evidenţa persoanelor în cadrul unor acţiuni derulate la sediul nostru, în cadrul unităţilor de învăţământ sau a programului «Școala altfel». Grupul ţintă îl reprezintă, cu precădere, elevii cu vârsta între 13-14 ani”, au precizat reprezentanții Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași.

Astfel de activități sunt derulate doar în zilele de joi (între orele 09.00-10.00), respectiv în zilele de vineri (între orele 13.30-14.30), fiind acceptați câte 40 de elevi pe fiecare sesiune. Până acum, Serviciul de Evidență a Persoanelor a mai fost vizitat de către 200 de elevi din cadrul mai multor unități de învățământ: Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Școala Normală „Vasile Lupu”, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, Şcoala Gimnazială „Ion Ghica”, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” și Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*