Elevii ieşeni, argint şi bronz la Olimpiadele Naţionale de Matematică şi Informatică

Publicat de Curierul de Iasi la data de 28/04/2016

Elevii care s-au pregătit pentru Olimpiadele Naționale la Matematică și Informatică în centrele de performanță „Hai la Olimpiadă!” din Iași au câștigat patru medalii de argint și 5 medalii de bronz.

La Olimpiada Națională de Matematică, Ștefan Blajuti și Veronica Rotaru, ambii în clasa a VIII-a, au câștigat medalii de argint la Olimpiada Națională de matematică și s-au calificat la barajul lotului național pentru olimpiada internațională de matematică. Ștefan Blajuti a obținut și o mențiune din partea Ministerului Educației.

Mălina Constantinescu (clasa a VII-a) a obținut medalia de bronz și de asemenea va participa la barajul pentru un loc în lotul național de matematică.  Medalie de bronz a obținut și Ștefan Obada (clasa a X-a). Luca Gavrilaș, elev în casa a V-a la Colegiul Național “Costache Negruzzi” și Radu Costache, elev în clasa a VI-a la Liceul Teoretic de Informatică  “Grigore Moisil” au obținut medalii de argint la Olimpiada Națională de Informatică.

Trei medalii de bronz au fost obținute de Octavian-Cosmin Macovei, elev în clasa a V-a la Colegiul Național “Costache Negruzzi”, Rareș Iordan și Adina Romanescu, ambii elevi în clasa a VI-a la Liceul Teoretic de Informatică  “Grigore Moisil”.

În prezent, funcționează paisprezece centre de performanță “Hai la Olimpiadă!”, în șapte județe din țară. În anul școlar 2015-2016, 1.882 de elevi s-au pregătit săptămânal în centrele de performanță din București, Constanța, Buzău, Iași, Brașov, Cluj și Timișoara, sub îndrumarea a 154 de profesori.

 

Comments

comments

Categoria: educatie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*