Elevii de la “Costache Negruzzi”, consilieri locali pentru o zi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/11/2016

În aceste zile, în municipiul Iași, 30 de elevi de la Colegiul National „Costache Negruzzi” învață cum se ia decizia publică la nivel local într-o manieră inedită.

În cadrul unui proiect de educație civică susținut la Iași în perioada 31 octombrie – 5 noiembrie 2016 de către Fundația Friedrich Ebert România împreună cu Primăria și Consiliul Local Iași 30 de tineri ieșeni iau pentru o după-masă locul consilierilor locali reali și astfel înțeleg procesul democratic de luare a deciziei din localitatea lor mult mai ușor.

Participanții au asistat la ședința de consiliu local ordinară din data de 31 octombrie 2016. Tot ei sunt cei care vor lua parte în data de 4 noiembrie la un training susținut de către formatori de tineret ai Fundației Friedrich Ebert  în care le sunt facilitate prin metode nonformale cunoștințe despre modalitatea de funcționare a instituțiilor democratice din România, dar și mecanisme de participare care stau la dispoziția cetățenilor pentru a interveni în luarea deciziilor publice. În data de 5 noiembrie își vor cunoaște aleșii locali reali și vor colabora cu aceștia, pentru ca în final, sâmbătă, 5  noiembrie de la ora 17:00, să stea la masa consilierilor locali din Primăria Iași și să voteze proiectele de hotărâre pe care ei le propun pentru municipiul Iași.

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*