Elena Moşuc, succes răsunător pe scena Teatrului Sao Carlos din Lisabona

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/03/2017

În luna februarie, soprana Elena Moşuc a înregistrat o performanţă de excepţie pe scena celebrului Teatro Nacional Sao Carlos din Lisabona, prin rolul principal interpretat în opera “Anna Bolena” de Gaetano Donizetti. De remarcat este faptul că, graţie acestui spectacol, Elena Moşuc a cântat pentru prima oară în prestigiosul templu liric din capitala Portugaliei.

Într-un interviu acordat agenţiei de presă Lusa, celebra soprană a subliniat bogăţia dramatică şi lirică a rolului, apreciind că interpretarea reprezintă „unul dintre cele mai dificile exerciţii de belcanto, deoarece este nevoie de toate caracteristicile şi tehnicile vocale. Este vorba de un rol pentru o soprană de coloratură, care presupune o mare exigenţă în ceea ce priveşte gama de vocale, implicând un mare consum fizic”, a afirmat Elena Moşuc, adăugând că invitaţia renumitului Teatro Nacional Sao Carlos a venit „la momentul potrivit”.

De altfel, potrivit criticilor de specialitate, roluri precum cele din Anna Bolena şi Norma au nevoie de soprane cu o excelentă calitate a vocii. „Pentru a interpreta Anna Bolena este nevoie de experienţă de viaţă, fiind un rol de maturitate”, a mărturisit Elena Moşuc, care s-a declarat extrem de mulţumită de experienţa avută pe scena portugheză.

„Spectacolele mele au fost evenimente! Sold-out încă din septembrie! Am fost singura solistă care a avut vreodată şi la sfârşitul fiecărui spectacol standing ovations! Aşa ceva nu a mai fost niciodată la Såo Carlos din Lisabona!”, a declarat Elena Moşuc în exclusivitate pentru Curierul de Iaşi.

Cu această ocazie, presa din Lisabona a subliniat şi fabuloasa colaborare pe care soprana o are cu renumitul cântăreţ de fado Goncalo Salgueiro, cei doi fiind foarte cunoscuţi pe scenele portugheze.

De altfel, Elena Moşuc va reveni la Lisabona pe 17 noiembrie, dată la care va cânta din nou împreună cu Goncalo Salgueiro.
.

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*