Ediția a III-a a Festivalului Rocanotherworld va avea loc în perioada 22 – 24 iunie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 26/02/2018

Ediția din acest an a Festivalului Rocanotherworld va avea loc în perioada 22 – 24 iunie. Evenimentul se va desfășura în paralel la pârtia de schi din Sărărie și Galeria Genesis. Ediția a III-a a Festivalului Rocanotherworld, la care organizatorii așteaptă peste 50.000 de persoane, va fi un eveniment complex, care va include muzică, artă contemporană, design și gastronomie.

Ca și la primele două ediții, pârtia de schi, „un amfiteatru între dealuri”, va găzdui scena pentru cele trei zile de muzică rock, iar Galeria Genesis din zona fostei Fabrici Moldomobila, care în ultimul an a fost transformată de comunitatea artiștilor ieșeni într-o galerie de artă murală, va fi spațiul experiențelor senzoriale. Totodată, pe parcursul celor trei zile organizatorii vor pregăti workshopuri pentru artiști, instalații de artă contemporană, zone de relaxare, street food, scene de muzică indie și electronică, alături de alte activități creative.

Rocanotherworld, festival muzical, dar și eveniment caritabil

Conform organizatorilor, Festivalul Rocanotherworld se poziționează ca un eveniment caritabil care încurajează și promovează legăturile interumane și dezvoltarea comunității. Donațiile ediției din 2018 vor fi direcționate către Hala FIX, cel mai mare teatru independent din țară și un fond pentru artiștii independenți. „Rocanotherworld va fi întotdeauna un eveniment cu, despre și pentru alții, de aceea intenționăm să susținem an de an cauze diferite, care pot avea un impact real și constructiv asupra societății. Dorim ca ediția din 2018 să fie un liant între lumi și medii distincte, iar creativitatea, arta și exprimarea liberă să fie manifestate sub toate formele lor. Vă invităm pe toți să #rocanotherworld alături de noi și să vă regăsiți în acest festival altfel!”, a declarat Patricia Butucel, directorul festivalului.

Anul trecut, cei 68 de artiști de trupe rock, DJ și artiști contemporani care au evoluat la festival și-au donat onorariile pentru a sprijini cauzele festivalului. În urma evenimentului, donațiile au fost distribuite către Asociația Max Dog din Popricani (4.600 lei), Asociația Toto – prietenul animalelor din Miroslava (4.600 lei), Adăpostul Târgu Frumos (4.600 lei), precum și către Casa Share, o organizație neguvernamentală dedicată familiilor nevoiașe (14.000 lei).

Despre Festivalul Rocanotherworld

Festivalul Rocanotherworld a debutat în anul 2016 și a fost organizat în amintirea lui Ioan Dan Niculescu („Roca”) – „designer, călător, DJ, gurmand, antreprenor și deschizător de suflete”. La ediția din 2017, festivalului a adunat 25.000 de participanți. Pe scena de pe pârtia Copou au urcat trupe precum Firma, Subcarpați, Cred Că Sunt Extraterestru, Pinholes, Luna Amară, Soundopamine, Fine It’s Pink, Implant pentru Refuz,The Kryptonite Sparks, byron, Robin and the Backstabbers, The Mono Jacks, Orkid și mulți alții. Muzica electronică s-a auzit non-stop în zona de agrement Ciric, la Skin Social.

(foto Vladimir Negru)

 

 

Comments

comments

Categoria: eveniment

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*