Edilul-șef, alături de Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/03/2019

Primarul Mihai Chirica a participat marți, 12 martie, la bilanțul Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Iași. Cu această ocazie, edilul a a lăudat implicarea Asociației în cadrul Programului Centenar organizat de municipalitate.

„Cultul eroilor nu trebuie să rămână o simplă adunare a celor care își iubesc patria, ci este o datorie pentru fiecare român. De-a lungul vieții trebuie să facem un cult pentru cei care s-au jertfit pentru binele acestui popor. Nu trebuie să ne rezumăm doar la cei care au trecut la cele veșnice, pentru că avem și eroii noștri de astăzi, care mai trăiesc printre noi și care fac lucruri deosebite pentru binele acestui popor. Avem nevoie să punem cu toții umărul pentru redescoperirea valorilor acestui popor. Există în continuare o încercare de uniformizare a valorilor naționale ale statelor membre ale Uniunii Europene, fără să mai punem preț pe elementele distinctive care ne-au făcut să devenim o țară stimată în lume. Este nevoie să sădim în sufletul copiilor noștri ceea ce este cu adevărat valoros: biserica, armata, simbolurile naționale și dragostea și recunoștința pentru cei care s-au jertfit pentru ele. Este o prioritate a mea în acest mandat”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Primarul a mai anunțat că a semnat contractul de lucrări pentru refacerea Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial din Cimitirul Eternitatea. Lucrările, care vor începe în această primăvară, vor fi executate de SC GTA Energy Grup SRL din Tecuci, valoarea contractului fiind de 264.900 lei, plus TVA.

Despre Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”

Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” a fost înfiinţată în anul 1991, sub denumirea de „Comitetul Naţional pentru Restaurarea şi Îngrijirea Monumentelor şi Cimitirelor Eroilor”, declarându-se, la acea vreme, continuatoarea tradiţiei Aşezământului Naţional „Regina Maria” pentru Cultul Eroilor. Organizaţie neguvernamentală, apolitică şi non-profit, Asociaţia a apărut din necesitatea de a găsi măsuri urgente de stopare a degradării operelor comemorative de război, de refacere şi îngrijire a acestora. Principalele sale obiective sunt identificarea, restaurarea, îngrijirea şi protejarea operelor comemorative de război ridicate întru cinstirea românilor căzuţi la datorie pentru țară, participarea la realizarea de noi monumente, troiţe, plăci comemorative, în ţară şi în străinătate, menite să eternizeze memoria eroilor neamului românesc, atragerea tinerei generaţii la activitatea de îngrijire a cimitirelor şi operelor comemorative de război și organizarea şi participarea la activităţile închinate Zilei Eroilor, care se comemorează în fiecare an de Ziua Înălţării Domnului şi este, potrivit legii, sărbătoare naţională.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*