Echipele municipalității sunt în teren pentru a reduce efectele furtunii

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/06/2018

În urma fenomenelor meteorologice severe înregistrate în această după-amiază, caracterizate prin ploi torențiale care s-au ridicat la 60 litri pe metru pătrat în puțin peste o oră, primarul Mihai Chirica a dispus tuturor societăților din subordinea municipalității mobilizare maximă pentru îndepărtarea pagubelor create de furtună. Astfel, Poliția Locală a fost mobilizată încă din timpul intemperiilor să blocheze accesul autovehiculelor în pasajele subterane (Pasajul Mihai Eminescu, Pasajul Galata, Pasajul Frumoasa, Pasajul Păcurari) pentru a preveni orice incident cauzat de ploaia torențială. De asemenea, echipajele Poliției Locale au fost mobilizate în intersecțiile și pe arterele importante din oraș pentru a fluidiza traficul acolo unde, din cauza furtunii, s-au înregistrat defecțiuni la sistemul de semaforizare din oraș.

 

Angajații Companiei de Transport Public Iași (CTP) au asigurat transportul publicului călător pe timpul furtunii prin suplimentarea numărului de autobuze la stradă, pe liniile de transport în comun, acolo unde circulația tramvaielor a fost întreruptă. Totodată, angajații CTP au fost mobilizați în stațiile de transport public și în toate refugiile care au fost inundate.

 

 

Echipele Salubris SA și Citadin SA au fost scoase la stradă pentru a degaja atât trama stradală, cât și trotuarele de aluviunile depuse. Situații deosebite s-au înregistrat pe str. Arcu, pe str. Palat și pe bd. Poitiers unde, din cauza ploii torențiale, sistemul de canalizare a orașului a cedat și s-au înregistrat refulări puternice ale apei colectate. ApaVital SA, aflată în subordinea Consiliului Județean, a fost contactată imediat pentru a interveni în zonele unde canalizarea nu a mai putut face față și, de asemenea, i s-a solicitat gestionarea cu mai multă responsabilitate a stăvilarelor și a pompelor pe care le gestionează pe raza municipiului Iași.

 

În acest moment, echipele Salubris SA și Servicii Publice SA sunt în teren pentru a degaja aluviunile și pentru a curăța zonele de versanți și arterele care au suferit în urma furtunii. Echipajele Poliției Locale se află în principalele intersecții pentru a dirija traficul.

 

În oraș, circulația s-a reluat pe toate străzile și în pasaje subterane, iar echipele municipalității vor fi în teren până la remedierea tuturor pagubelor produse de furtună.

Comments

comments

Categoria: servicii publice





Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!




*