Echipele municipalității au muncit toată noaptea pentru a combate efectele ninsorii

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/03/2018

Echipele municipalității ieșene au muncit toată noaptea și continuă să lucreze pentru a combate efectele negative ale ninsorii și vântului puternic. Reamintim că Iașul se află sub o avertizare meteo cod galben de lapoviță și ninsoare, cu intensificări ale vântului și precipitații însemnate cantitativ, începând de sâmbătă, 17 martie, de la ora 18.00, până astăzi, 18 martie, la ora 23.00, săptămâna următoare urmând să se înregistreze temperaturi negative. În aceste condiții, vineri, 16 martie, după-amiază, a fost organizată o ședință de urgență a Comandamentului de Iarnă, a cărui activitate a fost prelungită până la îmbunătățirea vremii.

Încă de sâmbătă, de la ora 18.00, când temperaturile au ajuns spre 0 grade Celsius, societățile comerciale din subordinea municipalității și Poliția Locală au luat toate măsurile necesare pentru diminuarea efectelor negative ale precipitațiilor. Primele intervenții au fost făcute cu sărărițe, care au împrăștiat clorură de sodiu și clorură de calciu, astfel încât zăpada căzută ulterior să producă efecte minime.

Citadin SA a intervenit cu 30 de muncitori și 29 de utilaje (opt autobasculante, opt sărărițe cu lamă, cinci buldoexcavatoare cu cupă, două încărcătoare frontale și șase tractoare cu lamă) și a împrăștiat pe străzi 509 tone de cloură de sodiu tratată cu inhibitori și patru tone de clorură de calciu.

Servicii Publice SA a acționat cu nouă utilaje (tractoare cu lamă, platformă de ridicare, autocamioane și buldoexcavatoare mici) și 20 de muncitori, care au lucrat în special pe versanți (Copou, Țicău, Bucium și Galata) și au împrăștiat 16 tone de material antiderapant preparat.

Salubris SA a scos la stradă nouă utilaje (cinci multicare, două autobasculante și două încărcătoare frontale), plus freze manuale, și 100 de oameni și a utilizat 8,8 tone de material antiderapant preparat și 3,3 tone de clorură de calciu, în special pe trotuare, alei pietonale și treceri de pietoni.

Compania de Transport Public SA a acționat noaptea cu șase utilaje (scări metalice, camionetă și Unimog) în refugii, stații și alveole și a menținut viabile macazele și liniile tramvai. Compania de Transport Public SA a folosit 1,5 tone de clorură de sodiu cu inhibitori și 100 de kilograme de clorură de calciu.

Poliția Locală a intervenit cu 16 echipaje mobile, care au patrulat și au monitorizat non-stop situația din oraș, semnalând celorlalte societăți ale municipalității problemele observate. În cursul nopții, polițiștii au găsit o singură persoană fără adăpost, însă aceasta a refuzat să fie condusă la adăpostul din bd. C. A. Rosetti.

O atenție desebită a fost și continuă să fie acordată zonelor spitalelor și școlilor, podurilor și pasajelor, străzilor în pantă, străzilor principale și arterelor de legătură, drumului spre Aeroport, căminelor de bătrâni și bisericilor, echipele municipalitățiii intervenind deja și în cartiere.

Măsuri speciale au fost luate și pentru buna desfășurare a meciului de fotbal dintre CSM Politehnica Iași și Astra Giurgiu, eveniment din etapa a II-a de play-off a Ligii I, programat astăzi, de la ora 18.00, pe Stadionul „Emil Alexandrescu”.

Eventualele probleme legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.236.000. Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale sunt disponibile numele de telefon ale Salubris SA 0232.270.223 și 0800.410.610. De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30 sau prin e-mail: politialocalais@yahoo.com.

Comments

comments

Categoria: servicii publice

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*