Echipa Ateneului Național din Iași a revenit din turneu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/05/2019

Turneul Național „Unire prin Cultură” a încheiat cea de-a treia etapă, luni, 13 mai, la Adjud, unde echipa Ateneului Național din Iași s-a bucurat de o primire extrem de frumoasă și de un public foarte prietenos.

Această etapă a turneului a presupus realizarea a 20 de reprezentații de teatru în 14 localități din România, reușind să aducă bucurie unui public generos, format din peste 6.500 de persoane. Numărul kilometrilor parcurși este de aproximativ 2.000.

„Până în prezent, prin intermediul acestui turneu inițiat în 2018, am reușit să jucăm piesele Ateneului Național din Iași în 70 de localități din România, să susținem 150 de reprezentații de teatru în spații convenționale și neconvenționale iar numărul județelor în care am avut spectacole este de 30. Ne bucurăm să putem consolida parteneriatele din țară și să reușim, de asemenea, să ne dezvoltăm rețeaua de colaboratori culturali publici și privați de la nivel național, alături de care avem în intenție să creăm noi proiecte în cadrul Stagiunii celor 100 de ani și nu doar.”, a declarat domnul Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

Pe toata durata turneului managerul institutiei a fost prezent alături de echipa Ateneului ieșean pentru a transmite un gând de pace, bucurie și unire prin cultură, tuturor cetățenilor României. Deplasarea a fost realizată cu sprijinul Municipalității Ieșene și al Companiei de Transport Public Iași, cu cele trei autobuze personalizate care au fost realizate în cadrul proiectului intitulat „Caravana Unirii”.

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*