Duminica ciclistica pentru ieseni – spectacol cu biciclete si lansarea studentObike

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/10/2010

Duminica, 10 octombrie, la Iasi, in campusul universitar Tudor Vladimirescu, Primaria Municipiului Iasi, impreuna cu Raiffeisen Bank si Asociatia Green Revolution organizeaza trei evenimente dedicate mersului pe bicicleta: un concurs Trial, un maraton multimedia (proiectii multimedia) si lansarea StudentObike, a doua centre de biciclete pentru studenti.

Iesenii iubitori de sport sunt invitati de Primarie sa concureze la a doua editie a Concursului TRIAL, in vreme ce biciclistii novici pot participa la un maraton multimedia cu si despre biciclisti si mersul pe bicicleta.

Raiffeisen Bank si Asociatia Green Revolution invita studentii din Iasi sa pedaleze gratis incepand de duminica, pe cele 100 de biciclete din centrele StudentObike.

Cele trei evenimente vor avea loc in campusul Tudor Vladimirescu: concursul si maratonul multimedia, in parcarea Facultatii de Inginerie Chimica si Protectia Mediului, incepand cu ora 10.00 iar lansarea studentObike, la cele doua centrele de inchirieri din campus, incepand cu ora 11.00.

Concursul TRIAL si Maratonul multimedia fac parte din campania Primariei Municipiului Iasi „BiciCOOLtura – Iubesc sa biciclesc!”. Prin aceasta, Municipalitatea promoveaza utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ.

Raiffeisen Bank si Asociatia Green Revolution saluta initiativa Primariei, de promovare la Iasi a bicicletei si lanseaza un proiect de transport alternativ pentru studentii din acest municipiu.

,,Credem ca putem avea o viata mai sanatoasa si un oras curat reinvatand sa folosim bicicleta. Din acest motiv am ales sa dezvoltam un proiect special dedicat studentilor, prin care sa le oferim sansa de a se obisnui cu bicicleta ca un mijloc sanatos si eficient de transport alternativ. Ne dorim ca acest proiect sa educe tinerii in spiritul responsabilitatii fata de mediu si fata de aerul inconjurator”, a declarat Corina Vasile, Directia Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

,,Educatia ecologica este misiunea cea mai importanta a Asociatiei Green Revolution. StudenObike se adreseaza studentilor si vizeaza responsabilizarea acestora fata de mediu. Le oferim tinerilor posibilitatea imbinarii utilului cu placutul: alegerea unui mijloc alternativ de transport, sanatos si prietenos cu mediu si o modalitate placuta de a face sport”, a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Despre evenimente:

Concursul TRIAL:

Va fi organizat pe trei categorii de experienta: amatori, seniori si elite, fiecare cu un traseul de dificultate specifica, realizat din paleti de lemn, birne, mosoare industriale, cauciucuri si o caroserie de masina. Premierea va avea loc la ora 16.00 iar la fiecare categorie vor fi acordate trei premii (locul I, locul II si locul III). Toti cei inscrisi in concurs vor primi cadouri promotionale din partea organizatorilor. La editia anterioara a Concursului TRIAL, din data de 25 septembrie, au participat 15 tineri, din Iasi, Piatra Neamt, Onesti, Oradea, Sfintu Gheorghe si Bucuresti. Cel mai tinar participant a avut 13 ani.

Maratonul multimedia:

In acelasi timp cu Concursul TRIAL, intr-un cort special amenajat intr-un spatiu apropiat va avea loc o proiectie de materiale cu si despre mersul pe bicicleta. Timp de opt ore iesenii vor putea urmari fotografii si filme din competitii, fotografii cu biciclisti experti sau amatori. Toti spectatorii vor primi cadouri promotionale.

Lansarea centrelor StudentObike:

Incepand de duminica studentii ieseni vor putea pedala gratis pe cele 100 de biciclete StudentObike, atat in campusul Universitatii Tehnice, unde se afla cele doua centre de inchirieri, cat si in afara acestuia.

Bicicletele pot fi inchiriate in orice zi a saptamanii, inclusiv in week-end, pe baza legitimatiei valabile de student si a unui act de identitate.

StudentObike este primul proiect national de inchiriere gratuita de biciclete destinat studentilor. Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank pun la dispozitia studentilor un total de 500 de biciclete: 200 de biciclete in Bucuresti si 300 de biciclete in Brasov, Cluj-Napoca si Iasi.

Proiectul se va desfasura in perioada octombrie 2010 – septembrie 2011.

Pe langa Universitatea Tehnica din Iasi, StudentObike a fost implementat in campusurile universitatilor partenere: Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov si Universitatea Babes-Balyai din Cluj-Napoca.

Proiectul StudentObike se desfasoara in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor si cu  sprijinul Primariei Generale a Capitalei, Primariei Municipiului Brasov, Primariei Municipiului Cluj Napoca si Primariei Municipiului Iasi.

Organizatorii ,,Duminicii cu biciclete pentru ieseni” pledeaza pentru bicicleta, ca mijloc alternativ de transport si sustin avantajele ecologice: un mediu de viata mai bun, un oras mai placut.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*