Drapelul României, înmânat de primarul Mihai Chirica membrilor Asociaţiei Invictus

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/10/2018

Cu ocazia desfăşurării Ştafetei Veteranilor, reprezentanţii Asociaţiei Invictus România au primit din partea primarului Mihai Chirica drapelul naţional al României. Evenimentul a avut loc marţi, 16 octombrie, pe Pietonalul Ştefan cel Mare.

În perioada 5 – 25 octombrie 2018, Invictus România desfăşoară evenimentul sportiv Ştafeta Veteranilor, aflat la a cincea ediţie, având scopul de a promova valorile naţionale şi respectul faţă de veteranii şi eroii României.

Traseul din acest an al Ştafetei Veteranilor include 50 de localităţi importante şi măsoară peste 3.300 de kilometri pe care vor alerga peste 100 de maratonişti însoţiţi de biciclişti.

În 25 octombrie 1944, ultima localitate din România era eliberată. Pierderile Armatei Române s-au cifrat la 300.000 de militari în campaniile de Est şi de Vest ale celui de-al Doilea Război Mondial, alături de alţi 100.000 de civili.

Din 2014, Ştafeta Veteranilor este un eveniment prin care voluntarii militari şi civili ai cauzei Invictus arată respect faţă de eroii de atunci, dar şi de acum ai României, prin conectarea în mod simbolic a mai multor localităţi.

Comments

comments

Categoria: eveniment

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*