Drapelul de luptă al „Lupilor Negri”, decorat de ministrul Apărării

Publicat de Curierul de Iasi la data de 03/04/2014

În ultima zi a lunii martie, a avut loc ceremonia militară de decorare a Drapelului de luptă al Batalionului 151 Infanterie „Războieni” cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, de pace. Decorarea drapelului de luptă s-a desfăşurat la sediul din Copou al Comandamentului Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”.

decorare drapel (67)

Semn de apreciere
Decoraţia a fost conferită în semn de apreciere a profesionalismului şi a rezultatelor obţinute de personalul unităţii în îndeplinirea misiunilor de menţinere a păcii şi de combatere a terorismului internaţional. La ceremonie au participat Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, Gheorghe Nichita, primarul Iaşului, Romeo Olteanu, prefectul judeţului, Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean, Înaltpreasfinţia Sa Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, comandanţii structurilor militare din Garnizoana Iaşi, militari din cadrul unităţii.

interior

De 10 ani în NATO
Ceremonia a cuprins decorarea Drapelului de luptă al “Lupilor Negri”, dar şi o defilare a efectivelor batalionului pe acordurile Muzicii Militare a Garnizoanei Iaşi. “În aceste zile se împlinesc 10 ani de când România a intrat în NATO. În această săptămână sunt organizate mai multe activităţi, una dintre ele fiind aceea de decorare a Drapelului de luptă al Batalionului 151 Infanterie, unitate care recent s-a întors din misiune din Afganistan. De-a lungul timpului acest batalion şi-a dovedit priceperea şi profesionalismul participând la mai multe misiuni în diferite teatre de operaţie, militarii ieşeni făcând cinste armatei române, făcând cinste României, fiind adevăraţi ambasadori ai României în lume”, a declarat Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale.

Drapelul de luptă al militarilor Batalionului 151 Infanterie „Războieni” a mai fost decorat în anul 2004 cu Ordinul „Virtutea Militară” – în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, apoi în 2007 cu Emblema de Onoare a Forţelor Terestre, iar în 2009 cu Emblema de Onoare a Statului Major General.

Comments

comments

Categoria: eveniment

Cuvinte cheie: , , , ,Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*