Două zile de lucru non-stop pentru angajații municipalității

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/03/2018

Zăpada și gerul din ultimele zile i-au ținut la stradă de lucrătorii municipalității. Astfel, pe parcursul zilei de marți, 27 februarie, angajații Citadin SA au răspândit 68 tone de material antiderapant pe versanții Bucium, Țicău, Păcurari și Galata, patru tone de clorură de calciu în zona centrală și 248 tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor de coroziune pe toate traseele și în cartiere. Cei 20 de muncitori, șase șefi de trasee, un dispecer, un supracontrol și un șofer supracontrol au acționat împreună cu 14 autobasculante, opt sărărițe, șase tractoare cu cupă, cinci buldoexcavatoare cu cupă și un încărcător frontal.

În noaptea spre 28 februarie s-au răspândit 34 tone de material antiderapant pe versanții Bucium, Țicău, Păcurari și Galata, trei tone de clorură de calciu în zona centrală și 202 tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor de coroziune pe toate traseele și în cartiere. 22 de muncitori, cinci șefi de trasee, un dispecer, un supracontrol și un șofer supracontrol au acționat cu 13 autobasculante, opt sărărițe, șase tractoare cu cupă, cinci buldoexcavatoare cu cupă și un încărcător frontal.

Încă de la primele ore ale dimineții de miercuri, 28 februarie, lucrătorii municipalității ieșene au acționat cu material antiderapant. S-au răspândit 20 de tine de nisip cu sare pe versanții Țicău și Galata. S-a intervenit cu 20 de muncitori, patru șefi de trasee, un dispecer, un supracontrol și un șofer supracontrol, alături de 10 autobasculante, cinci sărărițe, patru tractoare cu cupă, patru buldoexcavatoare cu cupă și un încărcător frontal.

În noaptea spre 1 martie au fost mobilizați 21 de muncitori, patru șefi de trasee, un dispecer, un supracontrol și un șofer supracontrol, respectiv cu 9 autobasculante, opt sărărițe, trei tractoare cu cupă, trei buldoexcavatoare cu cupă și un încărcător frontal

În prezent în stocurile Citadin se află 146 de tone de material antiderapant, 22 de tone de clorură de calciu, 258 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor, 3.520 de tone de nisip și 100 kilograme de inhibitor de coroziune.

Miercuri, 28 februarie, Compania de Transport Public a acționat în zonele șinelor de tramvai, răspândind 600 kilograme de clorură de sodiu și 600 de kilograme de clorură de calciu cu inhibitori. La intervenții au fost utilizate două scări mecanice cu opt muncitori, două mașini autoutilitare cu 10 muncitori și șase echipe cu 12 muncitori la curățat macaze LT.

Pe parcursul zilei de ieri, Salubris SA răspândit pe trotuare 2,2 tone de clorură de calciu, 4,4 tone de clorură de sodiu și șapte metri cubi de material antiderapant. S-a acționat la eliberarea zonelor pietonale cu 122 de muncitori și 10 utilaje.

Tot ieri, nouă persoane fără adăpost au fost conduse de polițiștii locali la adăpostul din bulevardul C. A. Rosetti. Opt dintre persoanele identificate de Poliția Locală erau în zona Alexandru cel Bun, iar una pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Problemele legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.236.000. Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale sunt disponibile numele de telefon ale Salubris SA 0232.270.223 și 0800.410.610. De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30 sau prin e-mail: politialocalais@yahoo.com.

Comments

comments

Categoria: servicii publice

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*