Două noi proiecte în Programul Centenar al Primăriei Municipiului Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/08/2018

Consilierii locali au aprobat vineri, 10 august, două proiecte de hotărâre care fac referire la completarea calendarului proiectelor, manifestărilor și acțiunilor incluse în Programul Centenar al Primăriei Municipiului Iași 2017-2020.

Unul dintre acestea se referă la propunerea editării cărții „România 100. Iașul în arcul timpului”, care va fi tipărită în 250 de exemplare și distribuită în bibliotecile liceelor din Iași. Perioada de implementare este  august-decembrie 2018, suma propusă a fi alocată ridicându-se la 25 000 de lei. Inițiativa aparține prorectorului Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, prof.univ.dr. Gheorghe Iacob, care în perioada ianuarie-iulie 2018 a realizat 23 de emisiuni cu denumirea „România 100. Iașul sub arcul timpului”, difuzate la TVR Iași, TVR 3 și TVR Moldova. Au fost invitați academicieni, profesori și cercetători din Iași, București, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Suceava, Constanța, Chișinău, dar și din străinătate, anume Franța și Germania. Cartea „România 100. Iașul în arcul timpului” va cuprinde interviurile realizate în cadrul emisiunii menționate și va fi lansată în jurul datei de 1 decembrie.

Un alt eveniment care va completa Programul Centenar al Primăriei este Congresul Reîntregirii Neamului, al cărui organizator este Primăria Municipiului Iași, în parteneriat cu organizația Acțiunea 2012. Municipalitatea va semna cu organizația un acord de parteneriat, obiectul acestui document fiind colaborarea părților în vederea cazării unui număr de 550 de invitați la Conferința Reîntregirii Neamului, care se va desfășura la Iași în perioada 25-26 august.

„Vrem să aducem la acest congres reprezentanţii din toate provinciile româneşti din afara graniţelor ţării şi din zona de Diaspora. Încercăm să ne adunăm peste cinci sute de oameni şi să punem la cale un proiect de ţară care vizează reîntregirea teritoriilor până la Nistru şi nordul României”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*