„Donează Sânge, Fii Erou!”, campanie în sprijinul salvării de vieţi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/04/2019

În perioada 15 – 19 aprilie Societatea Studenților Mediciniști Iași (SSMI) organizează o nouă ediție a campaniei „Donează sânge! Fii erou!”. Potrivit inițiatorilor, rezervele de sânge ale spitalelor din Iași sunt insuficiente, iar o dată la cinci secunde o persoană are nevoie urgentă de transfuzie sanguină.

„Proiectul vine în întâmpinarea acestei probleme prin organizarea unei campanii ample, menite să atragă atenția asupra importanței donării de sânge. Animați de dorința de a ajuta cât mai multe persoane, studenții din cadrul SSMI își unesc forțele pentru a aduce speranță în viața cât mai multor persoane, pentru a reprezenta un sprijin important în procesul de vindecare a atâtor victime. Chiar din prima zi a perioadei de desfășurare a campaniei donatorii vor putea aduce contribuiții majore eradicării crizei de sânge. Pe lângă multiplele avantaje medicale, la finalul donării, persoanele respective vor putea beneficia de diverse reduceri și tichete de masa”, arată organizatorii campaniei.

Potrivit statisticilor, în România doar 1,7% din populație donează sânge, în contextul în care în fiecare zi la nivel naţional este nevoie de minim 1.000 litri de sânge, iar 450 de mililitri de sânge donat ar putea salva trei vieți.

Începând din anul 2008 „Donează sânge! Fii erou!” este un eveniment organizat bianual la nivel național de către asociațiile studenților la medicină. Campania de sensibilizare cu privire la actul nobil al donării de sânge și recoltarea propriu-zisă se desfășoară în acest an sinergic în toate centrele membre ale Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și anume în București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Sibiu, Timișoara, Oradea, Târgu Mureș și Craiova.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*