Documente esențiale pentru atragerea fondurilor europene, în dezbaterea Consiliului Local

Publicat de Curierul de Iasi la data de 28/09/2017

Proiectele de hotărâre de Consiliu Local privind actualizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) şi Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) vor fi supuse dezbaterii consilierilor locali în şedinţa ordinară de vineri, 28 septembrie.

„Sunt documente pe care le-am readaptat după ultimele cerinţe ale Ministerului Dezvoltării în încercarea de a fi pregătiţi cât mai bine pentru apelul de proiecte pe Programul Operațional Regional (POR) – Axa 4, în aşa fel încăt să le putem depune într-un timp cât mai scurt, fapt care va atrage şi o perioadă mai scurtă de implementare”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În urma apariţiei ghidurilor specifice din cadrul POR – Axa prioritara 4, în perioada iulie – septembrie, a fost necesară actualizarea SIDU în concordanţă cu prevederile Ghidurilor specifice şi a Grilelor de verificare. Revizuirea SIDU a avut la bază datele existente, raportul final revizuit fiind completat pe baza celorlalte rapoarte intermediare și a modelului de transport aferent. Completările, adaptările și detalierile au vizat eliminarea neconcordanțelor, a potențialelor confuzii și corelarea cu reglementările în vigoare la nivelul anului 2017, fără a interveni asupra fondului SIDU.

SIDU a Municipiului Iași 2015-2030 şi PMUD vor fi depuse la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est pentru avizare și transmise ulterior la Autoritatea de Management al Programului Operațional Regional pentru aprobare.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*