DLEP Iaşi a deschis programarea online a căsătoriilor pentru anul 2018

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/09/2017

Începând cu data de 20 septembrie 2017, ieşenii au posibilitatea de a programa online căsătoriile civile pentru anul 2018. Astfel pe siteul www.dlep-iasi.ro, la secţiunea Programare online căsătorii, în maxim 1 minut viitorii miri pot alege ziua şi ora la care doresc oficierea căsătoriei civile. De precizat este faptul că rezervarea se face cu cel puţin 12 zile înainte de data oficierii căsătoriei, iar într-un interval de 15 minute pot fi programate două căsătorii, astfel încât serviciul să aibă posibilitatea de a procesa toate solicitările.

Programarea online nu este obligatorie în vederea încheierii căsătoriei. Cu 10 zile calendaristice înainte de data căsătoriei, viitorii soţi au obligaţia de a se prezenta personal în faţa ofiţerului stării civile, pentru a completa declaraţia de căsătorie şi a prezenta actele necesare. Exemplu de calcul: dacă data căsătoriei va fi 25 august 2018 dosarul trebuie depus joi, 16 august 2018.

În cazul în care căsătoria va fi cu un cetăţean străin, informaţii privind actele necesare şi programarea oficierii se obţin exclusiv la sediul Stării civile Iaşi. Pentru a veni în sprijinul soţilor, DLEP Iaşi a publicat pe site-ul propriu Ghidul căsătoriei care conţine informaţii utile, acte necesare, procedură şi prevederi legale cu privire la încheierea căsătoriei.

De la lansarea aplicaţiei în luna iulie 2013 au fost programate online 8555 căsătorii din care numai pentru anul în curs 1938.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*