“Dive deeper into Social Entrepreneurship”, un proiect de succes derulat de Asociaţia EuroDEMOS

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/04/2018

Asociația EuroDEMOS este partener în proiectul internațional “Dive deeper into Social Entrepreneurship” desfășurat în perioada 01 octombrie 2017 – 31 decembrie 2018. Proiectul este finanțat cu sprijinul Uniunii Europene prin Programul Erasmus+.

Dive deeper into Social Entrepreneurship este un proiect de dezvoltare a capacității organizaționale care urmărește oferirea unei modalități de dezvoltare a resurselor umane, încurajarea activităților practice de antreprenoriat, stabilirea unor mijloace eficiente pentru creșterea angajabilității tinerilor și dezvoltarea cooperării strategice între diferiți actori sociali.

Proiectul este coordonat de Youth Alliance Krusevo – Macedonia și este desfășurat în parteneriat cu Asociația EuroDEMOS – România, Social Work Lab – Peru, Intercultural Association for All – Portugalia, Association of active youths of Florina – Grecia, National Youth Forum Bulgaria – Bulgaria, International Blue Crescent Relief and Development Foundation – Turcia,  Belle & Co – Africa de Sud, Intercambio cultural & Voluntariado – Costa Rica.

Asociația EuroDEMOS a organizat trainingul internațional Dive deeper into Social Entrepreneurship în în Iași, România în perioada 03 – 09 martie 2018 ce a avut ca obiectiv principal identificarea de modalități de îmbunătățire a cadrului legislativ pe antreprenoriat social în țările partenerilor. La training au participat 28 de lideri de tineret, lucrători de tineret, președinți de organizații din cele 8 țări ale partenerilor proiectului.

În perioada 01 ianuarie – 31 mai 2018 Asociația EuroDEMOS organizează în Iași o campanie publică de promovare proiectului și a programului Erasmus+ care include 3 dezbateri și 5 Info Days având ca beneficiari 150 de tineri, lideri și lucrători de tinert. Aceste activități vor fi completate (în perioada 01 mai – 31 iulie 2018) de implementarea a 3 metode non formale Pitch nights de care vor beneficia 80 de tineri care își vor prezenta ideile de afaceri unor antreprenori din comunitatea locală.

EuroDEMOS este o asociație internațională de apărare a drepturilor omului, școală civică de implicare voluntară, formare și afirmare la nivel local, național și internațional de lideri de opinie, prin intermediul programelor aplicative de interes European. EuroDEMOS are o istorie de 28 de ani acumulată prin activitate civică constantă.

Comments

comments

Categoria: Societatea civila

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*