“Dive deeper into Social Entrepreneurship”, un nou proiect de succes al Asociaţiei EuroDEMOS

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/03/2018

Asociația EuroDEMOS în parteneriat cu Youth Alliance Krusevo a organizat în perioada 3 – 9 martie 2018, la Iaşi, trainingul internațional Dive deeper into Social Entrepreneurship , eveniment ce a avut ca obiectiv principal identificarea de modalități de îmbunătățire a cadrului legislativ pe antreprenoriat social în țările partenerilor. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+ și presupune dezvoltarea capacității organizaționale, urmărind oferirea unei modalități de dezvoltare a resurselor umane, încurajarea activităților practice de antreprenoriat, stabilirea unor mijloace eficiente pentru creșterea angajabilității tinerilor și dezvoltarea cooperării strategice între diferiți actori sociali.

La training au fost selectați pentru specializare 28 de lideri de tineret, lucrători de tineret, președinți de organizații din cele 8 țări ale partenerilor proiectului: Portugalia, Macedonia, România, Grecia, Turcia, Peru, Bulgaria, Africa de Sud, Costa Rica.

Agenda trainingului a inclus seminarul internațional ”Make the Change Happen” care s-a desfășurat în Sala Vasile Pogor din cadrul Primăriei Municipiului Iași. Participanții la seminar au fost onorați și de prezența domnului primar Mihai Chirica, care a transmis și următorul mesaj public: „Felicit Eurodemos pentru proiectele pe care le dezvoltă și pentru faptul că reușește să transforme Iașul într-un nucleu pentru tinerii din toate colțurile lumii. Training-ul internațional ”Dive Deeper into Social Entrepreneurship” a creat o experiență pozitivă atât pentru participanți, cât și pentru Iași. Este lăudabilă modalitatea în care tinerii acordă interes și soluții problemelor societății actuale. Abilitățile acumulate prin intermediul acestui training vor fi de folos atât pentru ei, cât și pentru cei pe care, mai târziu, îi vor reprezenta.”

EuroDEMOS este o asociație internațională de apărare a drepturilor omului, școală civică de implicare voluntară, formare și afirmare la nivel local, național și internațional de lideri de opinie, prin intermediul programelor aplicative de interes European. EuroDEMOS are o istorie de 28 de ani acumulată prin activitate civică constantă.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*