Din nou spectacolul de teatru “NORA” la Ateneul Tatarasi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/02/2012

Ateneul Tătăraşi ii invită pe ieseni vineri, 3 februarie şi sâmbătă, 4 februarie, ora 1900, la alte două reprezentaţii ale spectacolului de teatru, NORA, o adaptare după „O casă de păpuşi” de Henrik Ibsen.

Regie este semnata de Florin Caracala,  scenografia de Ioana Murariu, video concept : Andrei Cozlac & Mihai Apostu, design ambiental : Oana Pricop & Minodora Lungu si asistenţă de regie : Georgiana Dîmbu. Din distributie fac parte, in rolul Nora : Ioana Lefter, Madame Linde : Alina Mîndru, Torvald : Victor Bitiuşcă, Krogstad : Iustin Şurpănelu.

Omul se naşte liber. Şi atât. Probabil că întrebarea cea mai potrivită ar fi „De ce?”. Ei bine, nu această întrebare este şi cea mai interesantă. Probabil cea mai interesantă întrebare este „De ce nu putem fi liberi şi mai departe?”. De ce, atunci când am vrea să spunem ce ne deranjează, ne opreşte ceva? De ce nu putem să punem punctul pe „I”? Timpul nu le rezolvă pe toate. Timpul le amplifică. Spectacolul “Nora”, dezbate, pornind de la baza textului „O casă de păpuşi” de Henrik Ibsen, cât de departe s-ar putea ajunge cu această înstrăinare de tine însuţi, într-o manieră cât mai comică cu putinţă. Ca să mă exprim în termeni mai puţin literari, un fel de „râsul-plâsul”. Vreau ca prin acest spectacol să arăt atât o parte comică a disimulării sinelui, cât și una tragică. Vreau ca prin acest spectacol să propun mai degrabă un joc. Un alt joc de genul ”Ce-ar fi dacă ar fi?”. Spectacolul se vrea a fi un exercițiu de provocare. Să ne provocăm pe noi înşine să fim mai sinceri cu noi înşine şi cu cei din jur. Un spectacol ce lansează o serie de întrebări legate de viața unor oameni, oferă răspunsuri altora, dar distrează pe toată lumea. Până la un punct. Spectacolul oferă publicului ieşean o modalitate de educaţie prin cultură, o mână de ajutor întinsă oamenilor pentru a-și cunoaşte mai bine ideile, planurile, visele, astfel încât viața lor pe pământ să nu fie una indiferentă, albă, ternă, falsă – spune Florin Caracala.

Preţul biletului este de 15 lei (adulţi) şi 10 lei (elevi, studenţi şi pensionari), pentru acest spectacol sistemul de rezervari este inchis, fiind disponibile doar 100 de locuri.

Pentru cei interesati sunt disponibile abonamente la spectacole, astfel pentru salariaţi pretul este de 50 lei (acces la 5 spectacole), iar abonamentele pentru elevi, studenţi, pensionari şi şomeri costa 20 lei (acces la 3 spectacole) şi 50 lei (acces la 7 spectacole).

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*