Din 1 martie, Palatul Culturii găzduiește expoziția de știință interactivă: „Laborator 2.0”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/02/2018

Laborator 2.0 organizează la Iași o expoziție de știință interactivă care să arate copiilor principii, legi și fenomene din fizică, chimie și biologie într-o manieră interactivă și distractivă.

Expoziția se va derula în perioada 1 martie – 30 aprilie, în parteneriat cu reprezentanții Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în incinta Muzeului Științei și Tehnicii
„Ștefan Procopiu” din Palatul Culturii Iași.

„Pe parcursul unui tur ghidat de 60 de minute aflăm cum funcționează organele de simț, vedem prin ochii altor persoane, dar și prin ochii unei pisici sau ai unei albine, ne testăm simțurile tactil, olfactiv și auditiv în tot felul de jocuri captivante. În zona dedicată fizicii descoperim fenomene cu lumină și sunet: formăm curcubeie, îmbinăm puzzle-uri cu oglinzi, vedem invizibilul cu efectul Schlieren, sunetul cu experimente de cimatică, dar și matematica prin Figurile lui Lissajous. Vom afla ce reprezintă undele electromagnetice ca mai apoi să ne concentrăm pe lumina vizibilă și să o trecem prin tot felul de fenomene: reflexie, refracție, dispersie sau polarizare. Aici vom face curcubeie, vom îmbina puzzle-uri cu oglinzi sau vom îndoi creioane în apă” spun organizatorii.

Pentru rezervări sau detalii, cei interesați pot suna la 0766 704 668 sau pot accesa adresa de e-mail rezervari@eventera.ro.Un grup poate avea maxim 35 de copii, iar profesorii coordonatori primesc adeverințe de participare. Prețul unui bilet este 15 lei.

 

 

Comments

comments

Categoria: educatie,eveniment

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*