Dezbatere privind accesibilitatea persoanelor cu dizabilităţi în spaţiul public

Publicat de Curierul de Iasi la data de 31/01/2019

Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iaşi va găzdui marţi, 5 februarie 2019, de la ora 11.00, dezbaterea “Iași – un oraș accesibil tuturor”.

Evenimentul este organizat de grupul Dizab-Tin-Act-Iași sub îndrumarea doamnei Mihaela Munteanu, director de comunicare și advocacy al Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale – FONSS și moderator al dezbaterii.

Scopul manifestării este de a aduce în atenția instituțiilor publice importanța accesibilizării orașului din perspectiva respectării prevederilor Legii 448/2006 rep. și a normativului NP 051 – 2012 aprobat prin ordinul 189/2013, pentru ca persoanele cu dizabilități să ducă o viață autonomă, să fie cetățeni activi ai comunității și să aibă o calitate a vieții corespunzătoare.

În cadrul dezbaterii se vor aborda aspecte care ţin de adaptarea spațiului pietonal – stradal, accesibilizarea instituțiilor publice, bugetarea sumelor necesare accesibilizării, precum şi stabilirea unui plan de acțiune și de monitorizare pentru anul 2019.

Dizab-Tin-Act Iași este un grup de tineri cu diferite dizabilități, reunit de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale în cadrul proiectului, „Dizab-Tin-Act – Tineri activiști pentru apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități”.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*