Depistaţi de către poliţiştii locali în timp ce inhalau prafuri albe

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/06/2011

Poliţia locală raportează

La data de 02.06.2011, patrula de poliţişti locali care asigura ordinea şi linistea publică în zona Cotnari, s-a sesizat din oficiu despre faptul că un grup de patru tineri care se afla în jurul unei mese situate în parcul de la Casa Sindicatelor, priza printr-un tub confecţionat artizanal un praf de culoare albă.

Poliţiştii au procedat la interceptarea şi legitimarea personelor în cauză, ocazie cu care au constatat că aceştia se numesc S.L., de 17 ani, I.M.- G., de 16 ani, M.D.- M., de 16 ani si B.A-C., de 18 ani, toţi cu domiciliul în comuna Golăesti, judeţul Iaşi.

La controlul corporal efectuat asupra acestora s-au găsit 2 tablete de culoare albă, suspecte a avea efecte psihotrope şi un tub confecţionat artizanal folosit pentru inhalarea prafului. În urma verificărilor efectuate, tinerii au declarat faptul că au inhalat aceste prafuri pentru a diminua durerile stomacale. Produsele găsite au fost ridicate, sigilate în prezenţa acestora şi predate la Serviciul Antidrog, pentru continuarea verificărilor şi dispunerea măsurilor ce se impun în acest caz.

Sancţiuni pentru autovehicule mai lungi de 5,2 metri care staţionează pe străzile din Iaşi

Având în vedere faptul că multe autovehicule mai lungi de 5,2 metri staţionează neregulamentar pe străzile orasului, deşi municipalitatea a montat panouri informative care interzic staţionarea acestora la toate intrările din Iaşi, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţa Circulaţiei acţionează pentru respectarea prevederilor legale.

În acest sens, începând cu data de 16.05.2011, lucrătorii Poliţiei Locale au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de peste 34000 lei, conform H.C.L.M. Iaşi nr. 153/2010, care prevede faptul că staţionarea autovehiculelor sau ansamblurilor de autovehicule mai lungi de 5,2 metri este interzisă pe raza Municipiului Iaşi.

Potrivit actului normativ mai sus mentionat, acestea pot staţiona în locuri aparţinând proprietarilor ori deţinătorilor mandataţi ai vehiculelor.

Depistată la cerşit în timp ce se folosea de un copil în vârstă de 9 luni

În ziua de 31.05.2011, în jurul orelor 15.30, poliţiştii locali care executau serviciul de menţinere a ordinii şi liniştii publice în zona Fundaţie s-au sesizat cu privire la faptul că o persoană se folosea de un minor pentru a apela la mila publicului. Lucrătorii Poliţiei Locale au procedat la interceptarea şi verificarea persoanei în cauză, ocazie cu care au costatat că aceasta se numeşte I. Crina, de 20 ani, din oraşul Podu Iloaiei, jud. Iaşi. În urma verificărilor efectuate persoana în cauză a declarat faptul că a venit la laşi la cerşit cu fiul ei de 9 luni pentru a sensibiliza persoanele care tranzitau zona.

Având în vedere cele costatate mama copilului a fost sacţionată contravenţional conform Legii nr. 61 / 1991, rep., şi condusă la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, pentru luarea măsurilor ce se impun în acest caz.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*